Nedvěd: Nem érdemeltünk vereséget

Manchester. Pavel Nedvěd pazar formában van. Az olasz élvonal, sőt, az egész európai elit egyik legjobb ballábas játékosa öt napon belül másodszor bizonyult a Juventus legjobbjának. Tündökölt a Parma elleni bajnokin, s kitűnően játszott Manchesterben is.

Manchester. Pavel Nedvěd pazar formában van. Az olasz élvonal, sőt, az egész európai elit egyik legjobb ballábas játékosa öt napon belül másodszor bizonyult a Juventus legjobbjának. Tündökölt a Parma elleni bajnokin, s kitűnően játszott Manchesterben is. Mindkét találkozó 2:1-re végződött, ám az egyiket megnyerte, a másikat elveszítette a Juve. A szerda esti mérkőzés után még hosszasan füstölgött a cseh sztárjátékos.

Amint az mindenki előtt ismert, nagyon nehéz körülmények között készültünk erre a mérkőzésre. Példátlan betegséghullám tizedelte meg sorainkat, szinte egy teljes csapatra való játékosunk dőlt ki, s mind e mellett a hetek óta sérült Alex Del Piero is csak turistaként tarthatott velünk. Hozzá kell még azt is tennem, hogy a pályára lépett futballistáink közül sem volt mindenki teljesen egészséges. Ennyi rossz előjel után szerintem nagyon jól helyt álltunk.

Aki látta a találkozót, az tanúsíthatja, a Juve nagyon közel állt ahhoz, hogy szerezzen egy pontot az Old Traffordon.

A Manchester United nem okozott meglepetést a játékával. Az angolok azt játszották, amit mindig, s amire mi fel is készültünk. Ezért is volt rendkívül bosszantó, hogy már az elején egy elkerülhető gólt kaptunk, ami alapvetően befolyásolta a további játékot. Marcello Lippi a meccs előtt külön is felhívta a figyelmet Beckham beadásaira, aztán mindkét gólt ebből kaptuk.

Már az első félidőben kevés híján kiegyenlített. Kívülről úgy tűnt, hogy Barthez nem érhette volna el a kapufáról kipattanó labdát.

Biztos, hogy gól lett volna, ha kapura megy. Csak néhány centiméter hiányzott. Nem volt szerencsénk az egész meccsen, nemcsak ami az előzményeket illeti, hanem a 90 perc alatt sem. Elég sok helyzetet kialakítottunk, de nem tudtunk a kapuba találni, leszámítva az én gólomat a 92. percben. De az meg már túl későn született.

Sokan mondták a tribünön, hogy talán inkább beadásnak szánta a labdát.

Tény, hogy onnan ritkán lő kapura az ember, de nem sok vesztenivalóm volt. Élesen középre rúgtam, aztán a labda csak befért a bal alsó sarokba. Alighanem Rio Ferdinand mozdulata egy kicsit megzavarhatta Barthezt.

Marcello Lippi azt mondta, mindkét gólt egyéni hiba előzte meg. Az első előtt a rossz helyezkedést emlegette, a második előtt úgy vélte, egy könnyen eladott labdából indult a manchesteri támadás.

Én is azt mondtam, az első előtt helyezkedési hibát követtek el a védők. A másodiknál, amely mint utóbb kiderült, megpecsételte a sorsunkat, Beckham és Van Nistelorooy is világklasszishoz méltón nyúlt a labdához. Valóban mi adtuk el a labdát, de ahhoz, hogy abból gól legyen, kellett Beckhamék nagyszerű megmozdulása is.

Nagyon mérgesnek tűnt a mér-kőzés után.

Az volt az érzésem, nem kellett volna kikapnunk. Az első félidő végén akár büntetőt is ítélhetett volna a bíró, szerintem Silvestre megrúgott a tizenhatoson belül. Előtte volt még a kapufám, aztán meg a gólom. Ezek alapján az a véleményem, nem érdemeltünk vereséget.

Kedden következik a ,,visszavágó”, immár a Stadio delle Alpiban. Mire számíthatnak a Juve hívei?

Nyernünk kell és nyerni is fogunk. Talán a betegek közül a többség felépül már addigra, s vissza tudunk vágni a Manchesternek. Tulajdonképpen jó, hogy a Basel legyőzte a Deportivót, így nem vagyunk a vereség ellenére sem rossz helyzetben. Még kétszer otthon játszunk, meggyőződésem, hogy a Manchester United mellett mi jutunk majd tovább.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?