Naszvadi siker a szentpéteri Major Norbert-emléktornán

naszvad

A szentpéteri községi sportklub és az önkormányzat szervezésében tizedik alkalommal került sor felnőtt labdarúgótornára Major Norbert volt csapatkapitány emlékére, aki 2010. július 6-án tragikus körülmények között hunyt el.

Major Norbert négytagú családja este Komáromból utazott hazafelé. Vásárolni voltak, aznap ünnepelték a kis Roderik első születésnapját. Heténynél egy, a másik sávból áttért autóbusz ütközött a gépkocsijuknak; a szülők és a kisebbik gyermek nem élte túl a balesetet. Dominik szintén súlyos sérüléseket szenvedett, egy hétig a pozsonyi gyermekkórházban ápolták, de szerencsésen felépült. 

Jozef Badala, a szentpéteriek klubelnöke, az emléktorna egyik szervezője az esemény elején köszöntötte a szép számú megjelenteket, majd a község polgármestere, Jobbágy József mondott ünnepi beszédet az emlékfánál. „Jómagam mindig is hiszem és vallom, hogy Szentpéter lakosainak többsége közösséget, egy nagy családot alkot. Ma, ahogy azt minden évben ilyenkor tesszük, családtagjainkra emlékezünk. Arra a Heténynél egy kora esti perc töredékében lezajlott döbbenetesen tragikus eseményre, amely villámcsapásként rázta meg nemcsak a szentpéteriek, hanem a szélesebb régióban élő emberek lelkét. Major Norbert gyermekkorától elkötelezte magát a mozgás, a versengés, a sport kultúrájával. Községünk dolgos, tisztességes, megbecsült és közkedvelt polgáraként szívügyévé vált a sport, azon belül is az amatőr labdarúgás. Norbert 35 évesen is aktív, meghatározó személyisége volt a szentpéteri focicsapatnak” – emlékezett a nagyszerű sportolóra a község polgármestere. 

A sportszervezet vezetősége, a község polgármestere társaságában a tisztelet és az emlékezet koszorúit helyezték el Major Norbert kopjafánál a sportpályán.

Az emléktorna ezt követően már a labdarúgásról szólt. A focigálára ismét erős mezőny gyűlt össze, hiszen a nyugat-szlovákiai IV. liga keleti csoportjában játszó naszvadiak, az V.liga keleti csoportjában játszó dulovceiek mellett a komáromi területi bajnokság jó képességű csapatai közé sorolt szentpéteriek és az érsekújvári területi bajnokságban szereplő kamocsaiak vettek részt a rendezvényen.

A torna kiírása értelmében elsőként a szentpéteriek mérték össze tudásukat a kamocsaiakkal – nem kis meglepetésre a kamocsaiak 2:1-re győztek. A következő összecsapáson a naszvadiak 3:1-re legyőzték a Dulovce csapatát.

A torna harmadik mérkőzése után az is eldőlt, hogy a házigazdának sikerült a harmadik helyet megszerezni, ugyanis 2:2-es eredményt értek el a Dulovce ellen. A tizenegyespárbajt ugyan 7:6-ra megnyerték, de a hazai szurkolók csalódottsága érthető volt.

A döntő mérkőzésen a naszvadiak 2:0-ra legyőzték a kamocsai csapatot, ezzel tornagyőztesek lettek.

Miriák Ferenc

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?