Munkássisak jár a győztes gólért

Szirányi Bence

Nem tartozik a legponterő-sebb védők közé, mégis az ő góljával nyert 4:3-ra a DVTK az érsekújváriak ellen. Szirányi Bencével, a miskolci Jegesmedvék 32 éves magyar válogatott hátvédjével a jégkorong Tipsport Liga rájátszásának 2. fordulója után beszélgettünk.
 

Az érsekújváriak ellen kétszer is felállt hátrányból a csapat, és végül három pontot érő győzelmet aratott. Hogy látta a meccset belülről?
Az első harmad első tíz percében picit bennmaradtunk az öltözőben, utána viszont felpörögtünk és hoztuk azt, ami elvárható tőlünk. Igen, sikerült felállni, pár meccs óta nem működött az emberelőnyös játékunk, most szerencsére kétszer is villantak a fiúk, pont, amikor kellett. 

És villant ön is, amikor az 59. percben góljával eldöntötte a bajnokit…
Egy támadóharmadbeli buli után született a találat. A társaim mondták előre, hogy ha megkapom a korongot, próbáljam elvinni kapura vagy egy botot lőni, hogy kipattanóra mehessenek. Láttam, hogy a kapus rossz irányba néz ki, ezért megpróbáltam ellőni, és sikerült.

Mi az ára az öltözőben a győztes gólnak? Mennyit kell befizetnie a kasszába? 
Fizetni nem kell, egy munkássisakot kapunk mindig ilyesmiért, azt most én kaptam.

Az alsóházi rájátszásban a DVTK-n kívül a Nitra és a Michalovce van reálisan versenyben a két playoffot érő helyért. Hogy látja az esélyeket?
Nekünk már úgymond beletartozik a playoffba a középszakasz. Mindenképpen az a célunk, hogy bekerüljünk a playoffba. Ebben a ligában nem könnyű senki ellen játszani, mert mindegyik csapatban vannak jó játékosok. A gyengébb gárdáknál pedig a fiatalok hajtanak nagyon a szerződésért, hogy bekerüljenek a csapatba, hogy megmutassák magukat, és elvigye őket egy topgárda. Mindenki ellen 100 százalékot kell nyújtani.

Mennyire lehet perdöntő ebben a küzdelemben az állóképesség? Gyakorlatilag két hét alatt tudják le a tíz meccset.
Nagyon jól kezeli az edzőnk ezt a szituációt, sokat nem tréningezünk, inkább a meccsekre próbálunk koncentrálni. Komoly erőnléti edzések már nincsenek, az előző, alapszakaszbeli 48 meccsen már megszereztük a szükséges kondit. Most már minden azon múlik, hogy sikerül-e kiviteleznünk azt, amit egész évben gyakoroltunk. 


Január végén a menesztett Marcel Rodman helyére a régi-új edző, Glen Hanlon tért vissza, így nem kellett egy teljesen új szisztémához alkalmazkodniuk.
A csapat nagy része már tudta, milyen lesz a taktika és mit fog a kanadai edző kérni tőlünk. A pár új játékos pedig elég gyorsan beletanult ebbe.

Február elején a válogatottal hatalmas sikert arattak, továbbjutottak Nottinghamben az olimpiai selejtezők utolsó körébe. Milyen érzés visszagondolni a tornára?
Mindig nagyon jó egy ilyen tornán részt venni magyar színekben. Ezekkel a srácokkal játszottam világéletemben, akár egymás ellen klubszinten is. Nagyon jó egy célért küzdeni és beleadni mindent. A cseresznye volt a koktél tetején, hogy sikerült megnyernünk a tornát, és augusztusban jön a következő kihívás. Más célunk nem lehet, mint hogy kijussunk az olimpiára.

Mekkora lehet erre az esélyük a házigazda Lettország, valamint Franciaország és Olaszország társaságában?
Az a szép ezekben a selejtezőkben, hogy gyakran egy meccsen múlik a továbbjutás. Igazából egy mérkőzésen nem biztos, hogy kijön az, ki a jobb csapat. Ha valakinek rossz napja van, akkor megeshet, hogy a papíron gyengébb megveri az erősebbet. Egy, mondhatni gyengébb csapat is meg tudja nyerni a tornát egy körbeveréssel vagy egy szerencsés győzelemmel. Az esélyünk megvan, dolgozni kell rajta sokat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?