Molnár nagyon mérges

Pozsony. Nem jeleskedtek a szlovák csapatok a labdarúgó UEFA Kupa-selejtező első felvonásán, a szenci együttes Pozsonyban kapott ki, a Púchov pedig Kazahsztánban döntetlenezett. A két magyar gárda közül remekelt a Ferencváros, viszont az Újpest csupán remizett a Feröer-szigeteken

Tököli Attila öröme. Két gólt lőtt a Limasszol elleni UEFA Kupa-mérkőzésenTASR/EPA-felvételNagyon fogadkoztak a szenci labdarúgók a csütörtöki találkozó előtt, hogy győzelemmel mutatkoznak be a nemzetközi porondon. Példásan küzdöttek a KOBA játékosai, de ez kevésnek bizonyult a boszniai bajnokság éllovasával, a Brijeg együttesével szemben (1:2). Pedig az első félórában egyértelműen jobbak voltak, ám fölényüket csupán egy góllal kamatoztatták. Szünet után a rutinos vendégek taktikusan átengedték a kezdemenyezést, s gyors kontrákat vezettek. Főleg Katics volt elemében, aki két találata mellett legalább három ziccert elpuskázott. A szenciek teljesítményére rányomta bélyegét, hogy középpályásaik, elsősorban Volf és Hrnčár, a vártnál gyengébben futballoztak.

„Védenceim saját bőrükön tapasztalhatták, merre tart az európai labdarúgás. Harminc percig jól játszottunk, gyorsan vezetést szereztünk, de aztán elfáradtunk. Vereséggel fizettük meg a tandíjat. Nyugodtan utazunk majd a visszavágóra, hiszen nincs veszítenivalónk. Idegenben sem akarunk alárendelt szerepet játszani, s igyekszünk majd meglepni a Brijeget” – mondta Erik Bogdanovský, a KOBA vezetőedzője.

Gól nélküli döntetlent ért el a kazah Atirau otthonában a Púchov. Szegénységi bizonyítványnak számít, hogy Bernady kapus bizonyult a Matador legjobbjának. Jozef Šuran, a szovák együttes szakvezetője így értékelte a meccset: „Rekkenő hőségben került sor az összecsapásra, s ez rányomta bélyegét játékunkra. A zárt védekezés mellett csak elvétve sikerült gyors ellentámadásokat vezetnünk. Bízom benne, hogy hazai pályán kiharcoljuk a továbbjutást.”

Az FTC az Üllői úton fölényes, 4:0-ás győzelmet aratott – góllövők: Tököli (10. és 11.), Gera (54.), Szkukalek (58.) – a ciprusi AEL Limasszol elleni első mérkőzésen. Garami József, a zöld-fehérek mestere természetesen elégedetten nyilatkozott: „Mindkét félidő remekül indult, s ez meghatározó volt. Annál ideálisabb kezdést el sem lehet képzelni, mint hogy a 12. percben már két góllal vezettünk. Meg kell dicsérnem a fiúkat, hiszen jól játszottak. A közönségnek, mint mindig, óriási szerepe volt a szép estében, nagyszerű volt a hangulat. A találkozó előtt úgy éreztem, hogy a vendégek velünk azonos játékerőt képviselnek, most azonban már azt gondolom: egyértelműen jobbak vagyunk.” A szakvezető szerint a továbbjutás kérdése már eldőlt.

Ladislav Molnár, az Újpest szlovák trénere sem az eredménnyel, sem együttese játékával nem volt megelégedve, a lila-fehérek mindössze 2:2-es döntetlent értek el – góllövők: Mörköre (45. és 53.), ill. Juhár (14.), Farkas (68.) – a jóval esélytelenebbnek tartott feröer-szigeteki Klaksvik otthonában. „Csak annak örülhetünk, hogy két gólt szereztünk, egyébként azonban a teljesítményünk egyértelműen csalódást okozott. Bosszantó, hogy az ellenfél mindkétszer olyan szituáció után talált a kapunkba, amely ha jobban figyelünk elkerülhető lett volna. A mérkőzés előtt csak a győzelmet tartottam elfogadhatónak, s nagyon mérges vagyok, hogy nem sikerült nyerni. Az utolsó negyed órában a Klaksvik játékosai teljesen elfáradtak, csapatom mégsem sem volt képes helyzeteket kidolgozni.”

A szakvezető szerint az, hogy a találkozó idején csak 10–12 fokos hőmérséklet volt a toftíri stadionban és viharos erejű szél fújt, nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. „A hazaiaknak ugyanolyan körülmények között kellett játszaniuk, mint nekünk, sem a kellemetlen idő, sem a játékvezető tevékenysége nem érintett minket hátrányosan.

Molnár még mindig úgy véli, hogy együttese biztosan kiharcolja a továbbjutást, s az augusztus 29-i, Megyeri úti visszavágón gond nélkül legyőzi a Klaksvikot. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?