Sport

MMA ketrecharc: Boráros nyert, Végh vesztett

Pozsony | Nagy sikere volt az Oktagon 12 MMA-gálának a fővárosban. Csallóközi harcosaink közül Boráros Gábor győzött, Végh Attila kiütéssel vesztett, bár némi bírói baki is volt benne. Mindketten lapunknak felidézték a ketrecben töltött perceiket.
J. Mészáros Károly

2019. június 12. 09:15

Boráros örömében a ketrec tetejére mászott ünnepelni (Fotó: Facebook)

A 12 meccses menüből a vásárúti Boráros Gáboré volt a tizedik összecsapás. A csallóközi fiú, a közönség kedvence nagy elszántsággal lépett a ketrecbe, szinte letarolta ellenfelét, a cseh Jan Jankát, és 24. profi meccse után az ő kezét emelték a magasba. Olyan fölénybe került, s annyit ütött riválisa fejére, hogy a bíró megállította a csatát, amely technikai KO-val ért véget az első menetben. „Ez volt a taktikám. Kielemeztem Janka meccseit, és az jött ki belőle, hogy a gyenge a földharcban, ezért próbáltam minél hamarabb levinni, ami sikerült is – idézte fel a harcot Boráros. – Csak állóharcban volt némi esélye, de amikortól elkaptam, már én irányítottam, s csak arra törekedtem, hogy megőrizzem fölényemet. Két hetet pihenek, aztán folytatom a felkészülést, következő ellenfelemet még nem ismerem.”

Elhalkult a pozsonyi aréna közönsége, amikor az est főmérkőzésén, bő két perccel az első menet vége előtt padlóra került a hazai MMA-király, Végh Attila, és nem sokkal később az amerikai Virgil Zwickert hirdették ki győztesnek. Akkor sem a bíró, sem a közönség nem vette észre, hogy szabálytalanság is csúszott a történetbe. Az interneten elérhető videófelvétel elárulja, hogy mielőtt az amerikai eltalálta Véghet, belefejelt, ami az MMA-ban szabálytalan. Mikor két nappal később Attilával beszéltem, nem kívánta kommentálni sem a fejelést, sem a horogütést.

"Minden standard módon történt előtte, s az elején az volt a ketrecben is, amit terveztem. Állóharc, majd levittem, de felállt. Az ütés után elvesztettem a fonalat. Ilyen a sport, én is másokat már sokszor eltaláltam. Ez az ő napja volt, elismerem, ő volt az erősebb. Semmi bajom nem történt, kipihenem magamat, és készülni fogok a Carlos Věrmola ellen esedékes novemberi mérkőzésre, amely a prágai O2 arénában lesz, és az évszázad meccsének tartják. Carlos júliusban még egyszer csatázik, nekem már addig nem lesz több mérkőzésem, ezért sokkal éhesebb leszek a győzelemre, mint ellenfelem.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elfogadták a Lex Kiska törvényt

Čaputová üzent Lukasenkónak és helyretette Dankót

A Focus újabb felmérése méri vonal alatt a Hidat és az MKP-t is

Újabb ellentmondás a Kuciak-gyilkosságban

Danko úgy hívott meg egy diktátort, hogy előtte nem egyeztetett sem Čaputovával, sem a külüggyel

2,6 millió végrehajtás leállítva

Legfrissebb galériák
Olvasta már?