Minimum három érem

Pozsony/Budapest. Ma veszi kezdetét Lisszabonban a vívó-világbajnokság, Szlovákiát öt sportoló képviseli – férfi párbajtőr: Érsek Attila, Jakub Habodász, Ásványi Gábor, Martin Spústa, női párbajtőr: Lucia Šidlíková (mind Slávia UK).

Pozsony/Budapest. Ma veszi kezdetét Lisszabonban a vívó-világbajnokság, Szlovákiát öt sportoló képviseli – férfi párbajtőr: Érsek Attila, Jakub Habodász, Ásványi Gábor, Martin Spústa, női párbajtőr: Lucia Šidlíková (mind Slávia UK).– Nincsenek nagy ambícióink, ha valaki a 150-es me-zőnyből bejut a legjobb 64 közé, elégedett leszek – mondta Érsek Árpád, a válogatott edzője.

u A magyarok számára minimálisan három érem, közte egy arany megszerzése a cél. Szabó Bence szövetségi kapitány elmondta, remekül sikerült a felkészülés, vagyis lehet bízni a jó szereplésben. Az edzőtáborban nyújtott teljesítmény alapján külön kiemelte a párbajtőröző Fekete Attilát, Kulcsár Krisztiánt, Mincza Ildikót és Tóth Hajnalkát, valamint a kardozó Ferjancsik Domonkost és Nagy Orsolyát. A tőröző Mohamed Aidával kapcsolatban annak a reményének adott hangot, hogy az 5-8. helyről végre előbbre lép.

Tavaly Nimes-ben a magyar válogatott megfelelt az elvárásoknak, szerzett három érmet, közte egy aranyat, a szereplés mégis felemásra sikeredett, az egyéni verseny során ugyanis a legjobb eredmény Mohamed hetedik helye volt.

Az idei, moszkvai kontinensviadalról a magyarok két-két első és második, illetve négy harmadik helyezéssel tértek haza. Győzött a párbajtőröző Boczkó Gábor – ő nem lesz ott a vb-n –, valamint ugyanebben a fegyvernemben a női csapat. Ezüstérmes lett a női tőr- és kardválogatott, s bronzot szerzett a párbajtőröző Kovács Iván, valamint Imre Géza, a kardozó Nagy Orsolya, továbbá a férfi kardcsapat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?