Miért focizhat Lukovics Krisztián?

„Bebizonyosodott az igazam, a Galántai Területi Futballszövetség illetékesei rosszul döntöttek. Eltiltottak, ennek ellenére ismét focizhatok.

„Bebizonyosodott az igazam, a Galántai Területi Futballszövetség illetékesei rosszul döntöttek. Eltiltottak, ennek ellenére ismét focizhatok. Sőt, már játszottam is” – ezekkel a szavakkal kereste meg lapunkat, tájékoztatta a legújabb fejleményekről a vízkeletiek labdarúgója, Lukovics Krisztián.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a galántai területi bajnokság alapszakasza 16. fordulójában lejátszott Košúty–Čierny Brod bajnoki mérkőzés után történt inzultálás kapcsán a Mrllák játékvezetőt bántalmazó vízkeleti edzőasszisztenst, Lukovics Krisztiánt a fegyelmi bizottság nyolc hónapra eltiltotta a tisztségéből eredő feladatok gyakorlásától, a hivatalos személyekkel való érintkezéstől, a sporttevékenység gyakorlásától (U-99-s határozat). Ennek ellenére, ahogy azt a mérkőzésekről készült jegyzőkönyvek is bizonyítják, a nevezett már több bajnoki párharcon is csatasorba állt a vízkeletiek mezében.

Érdekes fejlemény, mely magyarázatra szorul. „Ismét beigazolódott, hogy az ördög a részletekben rejlik. Nincs ez másként a Lukovics-ügy esetében sem. Egy évvel ezelőtt a Szlovák Labdarúgó-szövetség módosította a fegyelmi szabályzatot. A jogászok javaslatára, akik bizony nem jártasak a focivilágban, az eltiltásoknál kettéválasztották a sporttevékenységet és a sportolást. A területi futballszövetség fegyelmi bizottsága a bántalmazással kapcsolatban ugyan meghozta elmarasztaló döntését, de ebben nem szerepel, hogy Lukovicsot a sportolástól is eltiltotta. Tehát az ő esetében továbbra is érvényes a nyolc hónapos eltiltás, de ez annyit jelent, hogy asszisztensként, csapatvezetőként, gyúróként ugyan nem folytathat semminemű sporttevékenységet, de sportolhat. Rövidre fogva: a döntéshozatalnál nem ügyeltek a részletekre, hibáztak az illetékesek” – szolgált magyarázattal Milan Horňáček, a területi futballszövetség sporttechnikai bizottságának elnöke, a fegyelmi bizottság titkára.

Mivel Lukovics Krisztián korábban megfellebbezte a döntést, a területi szövetség fellebbviteli bizottsága is foglalkozott a büntetésekkel, s a fegyelmi bizottság döntéseit rendben találta. „Mivel mindent rendben talált, így nem maradt más hátra, mint tudomásul kellett vennünk, hogy Lukovics sportolhat, az ő esetében futballozhat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem követett el kirívó sportszerűtlenséget. A bántalmazást, melyre a mérkőzés után, a pályán kívül került sor, ugyanis elkövette. Ezt nem csupán a sértett játékvezető, a két asszisztense és az ominózus meccs ellenőre, hanem három rendező is tanúsította a meghallgatáson. A mi esetünk is arra figyelmeztet, hogy a legapróbb részletekre is ügyelni kell” – vonta le a tanulságot Milan Horňáček.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?