Messi újra elemében

Nagy különbséggel győzött a BL-ben a Barcelona, a Bayern, a Chelsea, a PSG és a Manchester United is.

Nagy különbséggel győzött a BL-ben a Barcelona, a Bayern, a Chelsea, a PSG és a Manchester United is. Csak a tavalyi döntős (Juventus) égett le, de Barcelonában ilyesmi azért előfordul.

A júniusban elveszített BL-döntő után Massimiliano Allegri bevallotta, hogy jó darabig depressziós volt a Real Madrid elleni 4:1-es kudarcot követően. A Juve edzője még a szünetben is azt hitte, hogy csapata megnyeri a meccset, a döntőbeli blama viszont az edzői identitását is megkérdőjelezte. Nem lennénk a helyében, a Juventus kedden, a BL idei szezonjának nyitónapján 3:0-ra elveszítette a katalánok elleni rangadót, vagyis a következő nagy kihívást sem tudta teljesíteni. Az olaszok az első félidőben valamivel még veszélyesebbek is voltak, de a másodikban megismétlődött a Real elleni szenvedés.

Nem tudni, Allegri mit tanult a BL-döntőn elszenvedett vereségből, de az biztos, hogy a Juventus tavalyi sikerének a kulcsa, a védelem jelen pillanatban nem emlékeztet a tavalyi arcára. Mások is az arcok: a BL-döntőben a Barzagli–Bonucci– Chiellini–Alex Sandro-kvartett állt fel a gyepre, s a két középső védő hiánya nagyon meglátszott a Camp Nouban (De Sciglio–Benatia–Barzagli–Alex Sandro volt most a sor). Ennek a teljesítménynek már voltak előjelei az olasz Szuperkupa-meccsen vagy a Genoa elleni bajnokin is. A Milanhoz igazolt Bonucci nagyon kellene ennek a csapatnak – Rugani nagyon messze van az ő szintjétől, Benatia pedig évek óta képtelen azt a formát hozni, amit egykor az Udinesében. A Juve idén négy tétmérkőzésen nyolc gólt kapott – ez elképesztő.

A Barcelona viszont a Real Madrid elleni Szuperkupa-vereség óta lejátszott négy meccsén egyet sem, cserébe rúgott tizenkettőt. Pedig a szezon nyitánya óta másról sem olvasni, csak a Barca lúzerségéről az átigazolási piacon (hová lett a 222 millió?) meg arról, hogy Messi nem hosszabbította meg a szerződését. Az lehet, de a Juventus ellen olyan felszabadultan focizott, mint már nagyon régen, és végre gólt (sőt, gólokat, ráadásul milyeneket…) lőtt Buffonnak. „Amikor Messinél a labda, csakis jó dolgok történhetnek” – elmélkedett a lefújás után a Barcelona edzője, Ernesto Valverde, és ezt láttuk mindannyian. A szerencse, persze, forgandó, tavasszal lehet, hogy egy depressziós Messit látunk majd a pályán, továbbra is aláírt szerződés nélkül, a Juventus pedig Rugani mesterhármasával veri őket a BL-elődöntőjében.

A nyitó játéknapon egyébként villogtak az esélyesek. A Bayern München simán verte az Anderlechtet, egyedül az okozott meglepetést, hogy a lecserélt Franck Ribéry indulatosan földhöz vágta a mezét, a meccs után pedig Arjen Robben is panaszkodott egy sort arról, milyen rosszul érezte magát a pályán. Ancelotti szokás szerint kedélyesen reagált, folyt. köv., ez ziher.

Nagy zakó lett az első azeri BL-fellépés vége, hatot lőtt a Chelsea a Qarabag együttesének. Ezek közül a legszebb a deadline day-en igazolt Davide Zappacosta találata volt. A statisztikai oldalaknak csak az tűnik fel, hogy Courtois révén öt év után született ismét kapusgólpassz a BL-ben, de hát itt nem a belga kidobása volt a csúcs. Hanem az, ahogy az olasz meglódult a jobb oldalon, s egészen az azeri tizenhatos sarkáig vezette a labdát, majd beadás helyett váratlanul a kint álló kapus feje fölött a kapuba emelt. Nem semmi: az első meccsén, amikor kezdő volt a Chelsea-ben.

Szépségdíjas gólnak nevezhetjük Edinson Cavani fejesét a Celtic ellen. Az uruguayi és a labda is mintha megállt volna a levegőben. Betalált még Neymar és Mbappé is, Celtic–PSG 0:5, nagyon úgy fest, hogy a párizsiak idén nem lesznek annyira szerencsétlenek, mint tavaly, a Barca ellen.

Egy mondat a Manchester Unitedről is, Mourinho csapata 3:0-ra verte a Baselt, az egyetlen rossz hír, hogy Paul Pogba megsérült. Ami viszont jobb hír a ManUtd drukkerei számára: ez lesz Mourinho második éve a csapatnál, és ez a Portónál és az Internél is BL-címet hozott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?