Megyei kirakatban a sportolók

Nagyszombat megye a minap köszöntötte legjobb sportolóit. 2017-ben díjazták többek között a hodosi férfi-asztaliteniszcsapatot, a dunaszerdahelyi birkózókat, Zalka Csaba somorjai kajakost és a dunaszerdahelyi sportgimnázium diákjait.

Nagyszombat megye a minap köszöntötte legjobb sportolóit. 2017-ben díjazták többek között a hodosi férfi-asztaliteniszcsapatot, a dunaszerdahelyi birkózókat, Zalka Csaba somorjai kajakost és a dunaszerdahelyi sportgimnázium diákjait. Ezt foglaltuk csokorba.

Két díj Hodosba

Aranyérás évei vannak a hodosi férfi-asztalitenisznek. Nem csoda, hogy megyei viszonylatban is kiemelték a Dunaszerdahely tőszomszédságában fekvő falu háromszoros szlovák bajnokcsapatát. „Számítottunk rá egy picit. A bajnoki cím mellé az is hozzájött, hogy idén megnyertük a közép-európai klubcsapatok versengését, a szuperligát. Nagyra becsüljük és értékeljük, hogy a hodosi férfiegyüttes lett a felnőttek között a legjobb a megyében” – mondta lapunknak Jozef Kmeť klubelnök, aki menedzseri-edzői feladatokat is ellát, és kedves meglepetésként vette tudomásul, hogy ő lett a megye legjobb edzője is.

Hárman a szőnyegről

Dunaszerdahelyi birkózók is voltak a díjazottak között. Egyszerre hárman is. „Tavaly szintén kerültek versenyzőink a kiemeltek névsorába, hárman most voltak először, és hosszú idő után a felnőttek legjobbjainak társaságába is bekerültünk. Egészen pontosan a sportgimnázium növendéke, Hakszer Balázs, aki tizennyolc évesen országos szabadfogású bajnok lett 61 kilóban, és indult a junior Eb-n is. Tizenöt éves korig ketten is bejutottak a top 10-be: Bazsó Marek, a Ladislav Dúbrava gimnázium tanulója 42 kilóban szabad- és kötöttfogásban is bajnok volt az idősebb diákoknál, Csörgő Tamás pedig szintén szabadfogásban jeleskedett, mert megnyerte 47 kilóban az idősebb diákok és a kadettok bajnokságát” – mutatta be díjasait Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

Zalka a top 10-ben

Zalka Csaba somorjai kajakos már a világversenyeken gyűjti az érmeket. „Idén is hozott hármat. Pitestiben bronzérmes volt K1-ban a junior világbajnokságon a 200 m-es távon, majd a belgrádi junior Eb-n K1 500 méteren másodikként, 200 méteren harmadikként ért célba. Ezen kívül hatodik volt a pitesti vb-n K1 500 méteren” – sorolja Vass Géza edző sprintszámokban kitűnő védencének idei érdemeit Tóth Imre somorjai klubelnök. „Kár, hogy nem ő lett a legjobb junior, hanem csak a korosztály top 10-esébe került. Egyéniben Magdaléna Rybárikovát, csapatban a hodosi asztaliteniszőket hirdették ki a legjobbnak, a többiek mind a korosztályonkénti top 10-ben végeztek” – tette hozzá Vass Géza.

Kiemelt középiskolások

Dunaszerdahelyi sportgimnazisták és vidékfejlesztési szakközépiskolások is voltak a díjazottak között. „Három diákunk még soha nem volt a díszes társaságban. Mindegyik sportoló klubjával szuper az együttműködés. A birkózó Hakszer Balázs a vidékfejlesztési szakközépiskola 4. C-s tanulója, már a felnőttek között is jegyzik. Negyedikes sportgimnazista Csiba Dávid karatéka, aki tagja volt az Eb-n bronzérmes szlovák triónak. Szintén a vidékfejlesztésibe jár Kondé Péter magasugró, aki 2017-ben 193 cm-es egyéni csúcsot ugrott, és fedett pályán junior bajnok volt. Harmadikos nálunk” – ismertette a díjazott versenyzőket Hegedűs László igazgatóhelyettes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?