Megvan Görbiczék első győzelme

Bietigheim-Bissingen. A magyar női kézilabda-válogatott 33:15-re legyőzte Argentína csapatát a németországi világbajnokság csoportkö-rének harmadik fordulójában, első sikerét aratva a tornán.Pontatlan támadójátékkal kezdtek a magyarok, a labdavesztések és a rossz lövések miatt csak a 10.

Bietigheim-Bissingen. A magyar női kézilabda-válogatott 33:15-re legyőzte Argentína csapatát a németországi világbajnokság csoportkö-rének harmadik fordulójában, első sikerét aratva a tornán.

Pontatlan támadójátékkal kezdtek a magyarok, a labdavesztések és a rossz lövések miatt csak a 10. percben vezettek először (4:3). Aztán Janurik Kinga védései és Kovács Anna góljai lendületet adtak a csapatnak, amely így fokozatosan növelte előnyét. A 27. percben már tíz találat volt a különbség, és gyors ellentámadások végén elért góljaiknak köszönhetően a szünetig ezt tovább növelték Görbiczék (18:7).

A második felvonást sem kezdték ugyanakkor jól a magyarok, ezért Kim Rasmussen szövetségi kapitány a 36. percben időt kért, mivel tíz alá csökkent a különbség (20:11). Ezt követően hatékonyabbá váltak a támadások, és egy 8:1-es sorozattal sikerült megalapozni a rendkívül fölényes, 33:15-ös sikert. „Örülünk a győzelemnek, végre megszereztük első pontjainkat. Az eddig többet játszók több pihenőt kaptak, a kevesebb lehetőséget kapó játékosok pedig többet szerepelhettek. Nagyrészt a védekezésünk is működött ma, gyors indításokból is eredményesek voltunk, így elértük, amit a mai mérkőzésen szerettünk volna” – értékelt Rasmussen.

A magyar válogatott legközelebb holnap lép pályára Lengyelország ellen, akkor a már a tegnap is a helyszínen tartózkodó Szucsánszki Zitával a soraiban. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?