Megvan a magyar továbbjutás

A magyar női kézilabda-válogatott 31:28-ra legyőzte Lengyelországot a németországi vb csoportkö-rének 4. fordulójában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.A kezdés előtt egyszerű volt a forgatókönyv: amelyik csapat nyer, az biztosan a nyolcaddöntőbe jut.

A magyar női kézilabda-válogatott 31:28-ra legyőzte Lengyelországot a németországi vb csoportkö-rének 4. fordulójában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

A kezdés előtt egyszerű volt a forgatókönyv: amelyik csapat nyer, az biztosan a nyolcaddöntőbe jut. A meccs másik pikantériája az volt, hogy a magyarok szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen most találkozott először ellenfélként a lengyelekkel, akikkel az előző két világbajnokságon egyaránt negyedik lett, és 2015-ben éppen a magyar válogatottat búcsúztatták a nyolcaddöntőben.

A magyarok döcögősen lendültek bele, de amikor 7:6-ra átvették a vezetést, elkapták a fonalat. Jól összeállt a védekezésük, ebből most lerohanásgólokat is tudtak lőni, ami korábban hiányzott a vb-n. A szünetben két gól volt a különbség Görbiczék javára, de a második félidőben fokozatosan nőtt az előny, ehhez hozzájárult a lehengerlő támadójáték és a jól védő Bíró Blanka is.

A meccs legjobbjának Kovacsics Anikót választották.

„Nagyon büszke vagyok a lányokra, végig kontrollálták a mérkőzést, megérdemelték a sikert. Érzelmileg nem volt számomra könnyű a meccs, hiszen először találkoztam ellenfélként a lengyelekkel, de ezt ki kellett zárnom” – nyilatkozta a mérkőzés után Kim Rasmussen.

A magyarok utolsó csoportmeccsükön péntek este 18 órakor Csehország ellen lépnek pályára a vb-n. (MTI, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?