Megtört a jég, Tomicék legyőzték az Intert

Életben maradtak a komáromi férfi-kosárlabdázók bajnoki reményei, a szerda esti 86:66-os Inter elleni hazai győzel-mükkel 3:1-re módosították az Eurovia SBL döntősoro-zatának állását.Öt perc alatt 20:0. Az ember a szemét törölgeti: valóban a komáromi sportcsarnokban ül?

Életben maradtak a komáromi férfi-kosárlabdázók bajnoki reményei, a szerda esti 86:66-os Inter elleni hazai győzel-mükkel 3:1-re módosították az Eurovia SBL döntősoro-zatának állását.

Öt perc alatt 20:0. Az ember a szemét törölgeti: valóban a komáromi sportcsarnokban ül? Tényleg az Intert látja a másik térfélen? Egyáltalán ébren van, vagy az egészet csak álmodja?

„A meccs elején agresszívek voltunk az első pillanatoktól kezdve, különösen támadásban. Lazán játszottunk, nyitott dobásaink voltak” – erősítette meg a meccs után a látottakat Boban Tomic, a komáromiak irányítója.

Lapunknak nyilatkozva nem akart szuperlatívuszokat használni az első percek történéseivel kapcsolatban, így mi tesszük meg helyette: egészen elképesztő energiával kezdték a komáromiak a meccset, a Cobb helyén ismét a kezdőötösben szereplő Filip Halada, valamint Vuk Djordjevics ontotta a kosarakat.

„Amikor 3:0-s vesztésre állsz a sorozatban, és három szoros meccset elveszítesz, azt nagyon nehéz feldolgozni, mert tudod, az ellenfél nem jobb, és csak egy picit kellene változtatnod, hogy te nyerj – magyarázta Tomic, miből merítettek extra energiát. – Motiváltak voltunk, kipihentek, és nagyon meg akartuk nyerni a meccset. És meg is nyertük.”

Mert a mintegy húszpontos különbség állandósult a két csapat között. Időnként a komáromiaknak is voltak rosszabb periódusaik, de az Inter is azokban a percekben került a gödör aljára, így a differencia számottevően nem változott (az egyes negyedek 29:11-es, 48:23-as és 68:47-es Duna-parti előnnyel zárultak).

Az MBK Rieker Com-therm játékosai időnként látványos megoldásokat is bemutattak. Langston hát mögötti asszisztja vagy Tomic kosár alá belöbbölt labdája, amit Halada a palánk alól ugrásból a kosárba dobott, élményszámba ment. Bojanovský gigászi blokkja után pedig (bár a bírók szabálytalanságot láttak) extázisban tört ki az egyébként is frenetikus drukkerhad, amely a 86:66-ra végződő meccs végén pénztárgépszalagokkal és aranykonfettivel tette még ünnepibbé a hangulatot.

„Nagyon elégedettek vagyunk. Örülünk, hogy ilyen műsort tudtunk nyújtani a szurkolóknak, főleg az első öt percben. A fiúk saját maguknak kellett, hogy bebizonyítsák, az Intert is le tudják győzni – jegyezte meg Richard Ďuriš, a komáromiak vezetőedzője. – Az önbizalom volt a döntő, a korábbi meccseken nálunk nem volt olyan magas szinten, talán azért is, mert ott motoszkált a fejekben, hogy az idényben már nyolcszor kikaptunk az Intertől. Arra figyeltünk a felkészülésben, hogy a fiúk tudatosítsák, milyen erőt képviselnek. Azt néztük vissza, milyen jó dolgokat mutattak be eddig a döntősorozatban, eddig talán picit sokat foglalkoztunk a hibáinkkal. Ehhez jött még, hogy egy kicsivel több energiát mozgósítottunk védekezésben, és működött a dolog.”

Ezt a nyerő taktikát legközelebb szombaton, az Inter otthonában kell bemutatniuk a komáromiaknak, akik 3:1-re szépítettek az egyik fél négy győzelméig tartó párharcában. Nehéz feladat lesz: a pozsonyiakat az idei szezonban csak a privigyeiek (kétszer) és a kassaiak (a Szlovák Kupában) tudták legyőzni a Hant Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?