Mazáňt és Mihálikot is behívta Kozák

Két újoncot is meghívott Ján Kozák szövetségi kapitány a szlovák futballválogatott szlovénok és az angolok elleni rendkívül fontos világbajnoki selejtezőkre.A szeptember elsejei szlovénokkal vívandó meccsen Kozák eltiltás miatt nem számíthat Martin Škrtel, Ján Ďurica duóra, Saláta Kornél pedig megsé

Két újoncot is meghívott Ján Kozák szövetségi kapitány a szlovák futballválogatott szlovénok és az angolok elleni rendkívül fontos világbajnoki selejtezőkre.

A szeptember elsejei szlovénokkal vívandó meccsen Kozák eltiltás miatt nem számíthat Martin Škrtel, Ján Ďurica duóra, Saláta Kornél pedig megsérült, így három középső védő is hiányzik. A kapitány huszonnégy játékost nevezett a két találkozóra (az angolokkal szeptember negyedikén Londonban játszanak), köztük két újoncot, a zsolnai Róbert Mazáňt és a Lengyelországban légióskodó Jaroslav Mihalíkot. Matúš Kozáčik műtétje után felépült, így a Viktoria Plzeň kapusa újra bekerült a keretbe.

„A vb-selejtezők során legtöbbször problémák vannak az összeállítással, csak a litvánok elleni hazai meccsen számíthattam mindenkire. Azóta állandóan három-négy játékos hiányzik. A Škrtel, Ďurica kettőst kell pótolnunk, sajnos Pekarík és Hubočan nem játszik a klubjában, Gyömbér pedig még nem tudja, hová kerül kölcsönbe. Ráadásul Saláta megsérült. Az biztos, hogy Milan Škriniar lesz az egyik belső védő. Mazáňra balhátvédként számítok, Mihalíkról jó hírek érkeznek, szükségünk van gyors szélsőre – mondta Ján Kozák a tegnapi sajtótájékoztatón. – A szlovénoknak jó játékosaik vannak, az eddigi összecsapásokon nem tudtunk jó eredményeket elérni ellenük, éppen itt az ideje, hogy ezen változtassunk. Magabiztos válogatott vár ránk Nagyszombatban, de mi is erősek vagyunk. Bízom benne, hogy telt ház előtt begyűjtjük a három pontot.”

Bénes László (Mönchengladbach), Ľubomír Šatka (DAC) és Novota János (Debrecen) a tartalékok között kapott helyet. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?