Második vonalban a csallóközi tinicsapat

Kilenc tizenöt–tizenhét éves tinilánnyal a női I. teniszligában tűnt fel idén a dunaszerdahelyi MBTK. Eddigi mérlege egy győzelem, két vereség, de még a pontvadászat felén sincsenek túl.

Kilenc tizenöt–tizenhét éves tinilánnyal a női I. teniszligában tűnt fel idén a dunaszerdahelyi MBTK. Eddigi mérlege egy győzelem, két vereség, de még a pontvadászat felén sincsenek túl. Pellérdi Zoltán edző, csapatvezető kalauzol ebbe a világba.

„Nagyon nagy siker, hogy feljutottunk a második vonalba. 2016-ban a középmezőnyben végeztünk a II. ligában, tavaly már megnyertük – újságolja a klubmindenes edző, aki egyben a somorjai Madách-gimnázium testnevelő tanára. – 2016-ig csak dunaszerdahelyi lányokból állt a keret, az I. ligára azonban erősítettünk. Régiós csapatot hoztunk létre, melyben helybelieken kívül somorjaiak, valamint komáromi és pozsonyi teniszező is van. Kellett az erősítés, hogy helytállhassunk. Közel húsz éve létezik a klubunk, két-három gyerekkel kezdtünk, jelenleg negyvenen járnak edzésre. Dunaszerdahelyen csak a mi a klubunk működik ebben a sportágban. Mindössze az utánpótlással foglalkozunk. Saját pályánk nincsen, de vannak gyerekeink, a pályát meg béreljük. Közös, csoportos edzéseket tartunk, aki egyéni gyakorlást választ, az továbbáll. Dél-szlovákiai vonatkozásban ismert fiúteniszezők is nálunk kezdtek: a jelenleg már edzősködő dunaszerdahelyi Klempa Zalán, valamint a mostani feltörekvőkből a balázsfai Fekete János és nádszegi Almási Alfréd a legismertebb közülük.”

Három csapata indul a klubnak a bajnokságokban: a lányok a női I. ligán kívül a nyugat-szlovákiai juniorligában is érdekeltek, a fiúk a diákok nyugat-szlovákiai II. osztályában ütik a labdát. A minap a juniorligában is az országos döntőbe jutásért játszottak a lányok. Miután a kieséses rendszerben előbb megverték a nagyszombati Empire B csapatát, a felső ágra kerültek, ahol a szlovákiai legerősebb élklub, a nagyszombati Empire A alakulatával kerültek szembe, és 0:7-re alulmaradtak, majd a folytatásban a harmadik helyért játszott meccs is elúszott a Jaslovské Bohunice ellen (3:4).

Maradt az I. liga, melyben legközelebb május végén Rózsahegyen próbál nyerni a Morvay Viktória, Seres Petra, Méri Eszter, Alica Sepesiová, Varga Linda, Adriana Kráľová, Fonód Lilla, Bugár Karolina és Bögi Viktória összetételű csapat.

I. ligás tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?