Márton Anita bravúrja

Fantasztikus utolsó dobásának köszönhetően állhatott fel Márton Anita a dobogóra a londoni atlétikai vb-n.

Fantasztikus utolsó dobásának köszönhetően állhatott fel Márton Anita a dobogóra a londoni atlétikai vb-n. Azuhogó esőben, 14 fokban rendezett versenyen a magyar súlylökő az utolsó kísérletével ugrott fel a negyedikről a második helyre.

A tavalyi olimpia magyar bronzérmese, 19,49 méterrel zárt másodikként a 19,94-gyel győztes kínai Kung Li-csiao mögött. A harmadik helyet a riói nyári játékok bajnoka, az amerikai Michelle Carter érdemelte ki, 19,14-gyel. Márton Anita az első sorozatban 18,50-ig lökte a súlyt, ezzel negyedik volt, másodikra 18,89-et lökött, amivel feljött a második helyre. A harmadik sorozatban egy helyet visszacsúszott, mert míg ő 18,65-öt ért el, addig Carter 19,14-gyel eléje került.

Az utolsó előtti sorozatban Thomas-Dodd 18,91-gyel két centivel túldobta Márton Anitát, aki így visszacsúszott a negyedik helyre. Utolsóra azonban – szokásához híven – nagyon összeszedte magát, és a korábbiaknál sokkal koncentráltabban 19,49 méterre lökte a súlyt. Ezzel feljött a második helyre, és azt meg is őrizte, mert Carter már nem tudott javítani.

„Nagyon össze kellett szednem magam, nehéz verseny volt, végig szakadt az eső és hideg volt. Jól kezdtem, majd javítottam másodikra, de utána sajnos technikailag nem úgy mentek a lökések, ahogy szerettem volna, és a szakadó esőben a súlygolyó is csúszott – értékelt Márton Anita, aki hangsúlyozta, tudta, hogy képes 19 méter fölött dobni, mert jó formában érkezett Londonba. – Az utolsó dobásnál úgy voltam vele, hogy mindent bele, nincs vesztenivalóm. Azért idén nem volt jellemző a versenyzésemre, hogy utolsóra lökjem a legnagyobbat, de most sikerült.”

Márton Anita először szerzett érmet vb-n, olimpiáról és Eb-ről már van érme. „Ez volt az egyetlen hiányzó a kollekcióból, ezért is jöttem ide ki. Hogy ráadásul ezüst lett, ez fantasztikus. Sajnos, az országos csúcs nem sikerült, de lesz még idén versenyem, remélem, az is összejön” – tekintett előre Márton Anita, aki a magyar csapat második érmét szerezte a vb-n, Baji Balázs hétfőn harmadik lett 110 méter gáton. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?