Märcz: verhetőek a görögök az elődöntőben

Az oroszok elleni 14:5-ös „gála” után ma (20.30) a görö-gök ellen már a fináléba kerü-lés a tét a magyar férfi-vízilab-daválogatott számára a mar-gitszigeti világbajnokságon.Budapest. Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon jó csapat, de legyőzhető a görög.

Az oroszok elleni 14:5-ös „gála” után ma (20.30) a görö-gök ellen már a fináléba kerü-lés a tét a magyar férfi-vízilab-daválogatott számára a mar-gitszigeti világbajnokságon.

Budapest. Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon jó csapat, de legyőzhető a görög. „Ha a csapat hasonlóképpen jól teljesít majd, mint tette az oroszok ellen kedden, ott lesz a vb-döntőben – szögezte le a 43 éves szakember, aki szerint a negyeddöntőbeli kilencgólos, 14:5-ös siker csalóka. – Egy jó orosz csapatot sikerült legyőzni, amelyet nyomaszthatott a magyar szurkolóhad fergeteges buzdítása, amellett, hogy kitűnően póloztunk. Nagyon rendben volt a csapatjáték, amellett kiemelkedő egyéni teljesítmények is voltak.”

Az oroszok utóbbi pólós évtizedük legjobb eredményét elérve az esélyesebb spanyolok elleni jó játékkal jutottak a nyolc közé, ám a negyeddöntőben a magyarok rögtön az első negyedben elhúztak tőlük 5:0-ra. A kapuban Nagy Viktor a folytatásban is parádézott, félidőben, 8:1-nél 91%-os védési hatékonyság állt a neve mellett. Ekkorra eldőlt a mérkőzés, amelyet végül 14:5-re nyertek meg Hosnyánszkyék.

„Arra készültünk, hogy a végét nem fogják bírni, ezzel ellentétben már az elején állva hagytuk őket” – jegyezte meg Gór-Nagy Miklós. „A meccs előtt azt gondoltam, hogy ha nem is ennyivel, de hat-hét góllal jobbak vagyunk az oroszoknál. Jó játék volt a mai, de ezt le kell zárni, és innentől csak az elődöntőre koncentrálni” – hangsúlyozta Vámos Márton.

A görögök meglepően könnyedén léptek túl Montenegrón a negyeddöntőben, a meccs már három negyed után eldőlt, a vége 12:7 lett.

A másik balkáni csapattól, Szerbiától viszont kikapott Görögország a csoportmeccsek során (11:6). A világbajnokság előtt nem sokkal a magyarokkal is találkoztak felkészülési mérkőzésen, amely 9:9-cel zárult, a legutóbbi egymás elleni tétmeccsükön, a tavalyi Eb-n 12:6-ra nyertek a magyarok.

Varga Dénes csapatkapitány szerint a görögök csapatként erősek igazán: „Ők lassítják a játékot, ehhez értenek, tehát nekünk kell a tempót diktálni. Nem alhatunk bele a meccsbe!” Derűlátó Erdélyi Balázs is, aki szerint az ellenfélnek akad pár jó játékosa, ők külön figyelmet érdemelnek, de mindenképpen magyar győzelemre számít. „Az elmúlt években sokszor meccseltünk velük, s ebből rendre mi jöttünk ki jobban” – jelentette ki. Erdélyi. Mezei Tamás pedig leszögezte: ő maga feltétlenül döntőt szeretne játszani a hazai világbajnokságon: „A görögöknek meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobbak, nem számítok tőlük meglepetésre.”

A másik ágon Szerbia–Horvátország meccset rendeznek a döntőbe jutásért. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?