Maradona Szlovákiába?

Buenos Aires. Nem érzi jól magát a Buenos Aires melletti kábítószer-elvonó intézetben Diego Maradona, az argentinok egykori futballsztárja, akit egy hete szállítottak be ismét egy fővárosi kórházba – egyes hírek szerint elképzelhető, hogy egy szlovákiai fürdővárosba utazik kezeltetni magát.

Maradona folyton toporzékol, és panaszkodik az intézetbenReuters-felvétel– Folyton toporzékol, és panaszkodik, de most az a legfontosabb, hogy távol tartsuk őt a drogoktól – mondta a Privada del Parque nevű klinika illetékese. A 43 éves, jókora súlyfelesleggel küzdő legenda – aki előző „lakhelyén”, a Suizo-Argentino magánkórházban múlt csütörtökön hisztérikus rohamot kapott az elvonási tünetek miatt – vissza akar térni Kubába, ahol néhány éve elvonókúrába kezdett. Volt felesége, Claudia Villafane azonban ellenzi az utazást, mondván: a karibi kezelés eredménytelennek bizonyult.

Diegónak esélye sincs a felépülésre, ha elhagyja a klinikát, mivel állandóan barátai társaságában van, akik szinte biztatják arra, hogy ignoráljon minden orvosi előírást, ő pedig ebben a szellemben viselkedik, és azt teszi, amihez éppen kedve van. Saját életét kockáztatja ezzel, s csak egy olyan környezetben jöhetne rendbe az állapota, ahol rá lenne kényszerítve arra, hogy betartson bizonyos előírásokat.

A hosszú ideje kokainfüggőségben szenvedő 1986-os világbajnok április 18-án súlyos szív- és légzési panaszokkal került be először a kórház intenzív osztályára, ahol tizenkét napon át kezelték. Ezután saját felelősségére elhagyta az intézményt, s néhány napos „ikmenője“ alatt egy barátjának birtokán focizott, golfozott, és interjúkat adott.

Egyes hírek szerint nem elképzelhetetlen, hogy Maradona végül Szlovákiában fogja gyógykezeltetni magát, egy egyelőre meg nem nevezett fürdővárosban. Maradonának már két évvel ezelőtt is tervbe volt véve egy szlovákiai látogatása, akkor azonban a szlovák fél túlzott anyagi követelései miatt a terv meghiúsult. „Maradonát nehéz elérni az utóbbi hetekben, telefonját testvére, Lalo veszi fel, vele azonban naponta egyeztetünk a lehetséges utazásról. A szlovákiai gyógykezelés nem légből kapott hír, az ajánlat ugyanis a futballista családjától származik. Többet egyelőre nem tudok mondani“ – tájékoztatta a hírügynökségeket Joe Borbély menedzser. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?