Marad esély a visszavágóra?

Pozsony. Ma és csütörtökön rendezik a labdarúgó UEFA Kupa nyitófordulójának első mérkőzéseit. Az egyetlen állva maradt szlovák csapat, a Púchov az első játéknapon a favorizált Bordeaux otthonában lép pályára.

Igor Holčík (jobbra) jól játszott az éllovas nagyszombatiak elleni, szombati bajnokin (0:0). Bordeaux-ban nehéz 90 perc vár a Matador futballistáiraTASR-felvételEgyértelműen az ötszörös francia bajnok – jelenleg a hetedik helyen tanyázik – számít az esélyesnek. Optimista hangulatban készülnek a gallok, biztosra veszik, hogy legalább háromgólos előnyt szereznek. Több neves sztár is szerepel az együttesben, a Real Madridtól érkezett brazil Savio, az Európa- és világbajnok Dugarry mellett a portugál Pauleta tartozik a leghíresebbek közé. A Girondins hat esztendővel ezelőtt már eljutott a döntőig, akkor nem bírt a Bayernnel. Most is nagy terveik vannak, az fel sem merül bennük, hogy esetleg a Púchov kiveri őket...

A Matador már vasárnap elutazott a találkozó színhelyére. „Rendkívül nehéz feladat előtt állunk, a Bordeaux a kontinens legjobb gárdái közé tartozik. Ramé személyében kiváló kapusuk van, s védelmük is jól zár. Azonban legnagyobb erősségüknek a támadójáték számít, nagyon kell vigyáznunk a gólerős csatárokra. Valószínűleg viharos rohamokkal kezdenek a hazaiak, remélem, labdarúgóink nem ijednek meg. Olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy a visszavágóra maradjon sanszunk a továbbjutás kiharcolására. Ez csak akkor sikerülhet, ha valamennyi játékosunk kitesz magáért. Az lenne az igazi, ha szoros meccset vívnánk, és sikerülne gólt szereznünk.” – jelentette ki Jozef Šuran, a Púchov vezetőedzője.

A tervezett összeállítások – BORDEAUX: Ramé–Jemali, Caneira, Someil, Binnissel–Costa, Savio, Meziem–Dugarry, Pauleta, Darcheville. PÚCHOV: Bernady– Ovad, Zavaterník, Pavol Vavrík, Holčík–Gegics, Peter Vavrík, Štrba, Talda–Breška, Perniš. A mérkőzést a svéd Hansson vezeti.

Mivel a puhói stadionban nincs világítás, a Francia Televízió kérésére az október harmadikai visszavágóra Zsolnán (18.30) kerül sor.

A további mai műsor – 17.30: Viktoria Žižkov–Glasgow Rangers; 18.00: Aberdeen–Hertha; Austria Wien–Sahtyor Donyeck; Vitesse Arnhem–Rapid Bucuresti; 18.30 Leixoes–PAOK Szaloniki.

u Az 1. forduló mérkőzéseivel kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első szakasza. A nyolc négyfős kvartettből az első 2-2 helyezett jut tovább, a harmadikok az UEFA Kupában folytathatják.

A címvédő Real Madrid – amely Ronaldo szerződtetésével a nyár legnagyobb átigazolási szenzációját szolgáltatta – az AS Roma vendégeként kezd. Az olaszoknál még csak az elmúlt hétvégén rajtolt a bajnokság, ez mindenképpen a királyi gárdának kedvez, még akkor is, ha úgy tűnik: a brazil klasszis kisebb sérülése miatt nem léphet pályára.

A mai műsor – A-CSOPORT: Auxerre–Eindhoven, Arsenal–Dortmund; B-CSOPORT: Valencia–Liverpool, FC Basel–Szpartak Moszkva; C-CSOPORT: Genk–AEK Athén, AS Roma–Real Madrid; D-CSOPORT: Rosenborg Trondheim–Internazionale; Ajax–Lyon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?