Már Pekingre gondol

Athén. Kedden este teljesült Gáspár László álma: asztaliteniszben aranyérmet szerzett a görögországi paraolimpián. Az ipolysági sportember Atlantában (1996) harmadik lett; négy éve, Sydneyben nem sikerült bejutnia a legjobb négy közé. Most azonban kijött a lépése, a fináléban 3:1-re legyőzte a svéd Anderssont.

Gáspár LászlóAthénban szinte mindenki azt mondta, az asztalitenisz-torna legjobbja Gáspár László. Voltak egyáltalán nehéz pillanatai a Galatszi-csarnokban?

Igen, mégpedig a sorsolás előtt. Tartottam attól, nehogy a spanyol Riuzzal kerüljek szembe, aki ellen nem és nem tudok nyerni. Végül sikerült őt elkerülnöm.

Ki volt a legkellemetlenebb ellenfél?

Az elődöntőben a kínai Ge Jang. A 24 éves ázsiai versenyző gyors és erősek az ütései; ezért nagyon oda kellett figyelnem. Fantasztikus meccset játszottam, szinte minden sikerült.

Miért játszik a mozgássérültek között?

Mert nem tudom kellőképpen mozgatni a lábfejemet, már háromszor műtöttek.

Marad az asztalitenisznél?

Nagyon szeretném folytatni, s alig várom már a pekingi ötkarikás játékokat. Jelenleg munkanélküli vagyok, de remélem, rövidesen találok munkát. Tavaly például segédmunkás is voltam...

Ki az edzője?

Korábban az édesapámmal tréningeztem, aki a második vonalban pingpongozott, most már magam készülök.

Mit szól a család, hogy versenyszerűen sportol?

A felségem mindenben támogat, a hétéves lányomat is egyre jobban érdekli az asztalitenisz, a tízéves fiamat viszont nem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?