Már nem a pénz számít

Pozsony. Nagy érdeklődés kísérte Ralf Schumacher tegnapi első szlovákiai villámlátogatását: a Forma–1-es pilóta összesen 5 órát töltött Pozsonyban és Bazinban. A Williams-BMW német sztárja (1997-es bemutatkozása óta 119 futamon indult) elmondta, számára a siker fontosabb a pénznél, hiszen anyagilag már bebiztosította magát.

Aláírásgyűjtőkből nem volt hiányTASR-felvételA pilóta magánrepülővel érkezett – a versenyekre való utazást is beleszámítva évente átlagosan 600 órát tölt a repülőgépen. Ezúttal fáradtnak érezte magát, nem ő vezette a gépet. „Az igazat megvallva, eddig csupán hallomásból ismertem Szlovákiát, de azt leszögezhetem, hogy az első benyomások kedvezőek” – kezdte a délelőtti sajtótájékoztatót Ralf Schumacher. Megtudtuk, kiskorától kezdve Forma–1-es versenyző akart lenni, el sem tudja képzelni, mit csinálna, ha álma nem vált volna valóra. Elárulta azt is, a futamok előtt egyáltalán nincs lámpaláza, s elsősorban a rajtra összpontosít, mert gyakran már a futam elején eldől a verseny.

Az idei évben a vártnál gyengébben szerepel a Williams-BMW. „Csalódottak vagyunk, mert lényegesen jobb eredményekre számítottunk. Beismerem, néha mi is hibáztunk, olykor viszont az autó mondott csődöt. Jelenleg újításokkal próbálkozunk, s az mindenképpen biztató a jövőre nézve, hogy a teszteléseken javuló időket futunk. Remélem, a versenyeken is így lesz. Nagyon szeretnék az idén is futamot nyerni, az lenne az igazi, ha hazai pályán, Németországban sikerülne elsőként célba érnem.”

Arra kérdésre, hogy jövőre melyik istállónál folytatta, így válaszolt: „Jelenleg folynak a tárgyalások, hamarosan lezárjuk az ügyet. Egy biztos, számomra a siker jóval fontosabb a pénznél, tehát az anyagiak egyáltalán nem befolyásolják döntésemet.” A kulisszák mögött azt rebesgetik, a Toyota szerződteti.

Ralf Schumacher szabadidejét családja körében tölti, emellett szívesen jár vadászni. Felesége minden F–1-es futamra elkíséri. Mindketten szolgálati BMW-vel közlekednek, Ralf az X 5-ös típust kedveli.

Playstationon is bizonyított

Pozsony. Ralf Schumacher nemcsak a Williams-BMW kokpitjában bizonyítja, elsőrangú autóversenyző. Pozsonyi látogatása alatt a Hviezdoslav téren felállított Playstation játékgépekkel is sikeresen megbirkózott. A több száz rajongó egy óriáskivetítőn kísérhette figyelemmel, hogy is vezet egy profi. Ralf az első ismerkedő kör után szinte hibátlanul ment végig a monacói pálya kanyargós aszfaltcsíkján, minden mozdulatával bizonyítva: tökéletesen ismeri a pálya minden apró részletét. A rajongók ovációit aláírásosztással hálálta meg. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?