Makai dokira emlékeznek

Dunaszerdahely.

Dunaszerdahely. Vasárnap kora délután immár tizennegyedik alkalommal randevúznak a téli fürdőzés szerelmesei a duna-szerdahelyi Thermálpark szomszédságában található Félúti-tónál.

A Pozsonyi Jegesmedveklub (Ľadové Medvede Bratislava) és a dunaszerdahelyi Sportfanatic Polgári Társulás hagyományos adventi túlélőpróbájának szervezői idén nem próbálkoznak a Jeges mérfölddel (1610 m). „Az időjárási viszonyokra való tekintettel az aranyvasárnapi fürdőzés műsorát úgy választottuk, hogy azt ne kelljen az előző évhez hasonlóan menet közben módosítani. A téli fürdőzés megszállottjainak merülésére, valamint a legedzettebbek 750 méteres úszására kerül sor. A versenytávot nem véletlenül választottuk, ugyanis ezt a háromnegyed kilométert abszolválta a leggyakrabban Makai József, aki tavaly még köztünk volt. Sajnos, Makai doktor néhány hete elhunyt, s a dunaszerdahelyi úszások ötletgazdájára, egyik elindítójára most stílszerűen a hűs habokban emlékezünk” – ecsetelte lapunknak az adventi hangulatban zajló rendezvény szomorú apropóját Mészáros József, a dunaszerdahelyi téli úszások főszervezője.

Megtudtuk, a legtöbben Pozsonyból készülnek, Gútáról, Komáromból, Privigyéről és Zsolnáról is várnak résztvevőket a Csallóköz szívébe. Az illusztris merülők között lesznek az idén augusztusban a Loch Ness-i tavat rekordidő alatt átúszó dunaszerdahelyi Sportfanatic sportklub cseh–szlovák váltó csapat csallóközi tagjai, Nyáry Richárd, Pék Dezső és Pék Endre. „A Pék fivérek egyébként mindezt azzal toldották meg, hogy ráadásként szólóban a Loch Lochy-tavat is átúszták” – fogalmazott Mészáros József.

A jeges fürdőzés szerelmesei az ünnepi köszöntőt követően előbb eléneklik himnuszukat, majd két órakor vízbe szállnak, s a tempózás mellett felkészülésük függvényében igyekeznek minél több időt eltölteni a hűs habokban. Tavaly egyébként 25 perc 19 másodperces idejével a dunaszerdahelyi Mészáros Rudolf bizonyult a legkitartóbb jegesmedvének. Az élmény garantált, de a szervezők bónuszként gulyással, teával és forralt borral is kedveskednek a tóhoz kilátogató nézőknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?