Magyar női sikerek

Albena. Két érmet szereztek a magyarok a nők hagyományos versenyében a bulgáriai Albenában rendezett öttusa Európa-bajnokságon: egyéniben Füri Csilla győzött, s ezüstérmes lett a Füri, Szatmári Adrienn, Máthé Vivien összeállítású csapat.

Albena. Két érmet szereztek a magyarok a nők hagyományos versenyében a bulgáriai Albenában rendezett öttusa Európa-bajnokságon: egyéniben Füri Csilla győzött, s ezüstérmes lett a Füri, Szatmári Adrienn, Máthé Vivien összeállítású csapat. Rövid ideig úgy tűnt, hogy a csapatok küzdelmét is a magyarok nyerték, legalábbis a szervezők hivatalos végeredményként ezt adták ki. Óvást követően azonban kiderült, hogy Füri futóidejét fél perccel elírták, így nem 1336, hanem 1216 pontot kapott, s ezzel a magyar csapat visszacsúszott az oroszok mögé. Füri Csilla minden számban remekül szerepelt, az úszást meg is nyerte. Futásban végig erős tempót diktált, egyedül érkezett a cél közelébe, így hajráznia már nem is kellett. Összességében a negyedik legjobb időt futotta. Füri sikere azért is figyelemre méltó, mert így elmondható, hogy idén valamennyi nagy világversenyen magyar győzelem született a nők mezőnyében egyéniben. Albenát megelőzően a moszkvai világbajnokságon és az athéni olimpián a most csak váltóban induló Vörös Zsuzsanna bizonyult a legjobbnak.

Eredmények – női hagyományos verseny, egyéni Európa-bajnok: Füri Csilla (magyar) 5628 pont, 2. Tatjana Muratova (orosz) 5600, 3. Partics Katalin (görög) 5580 pont. Csapatverseny: 1. Oroszország 16 176, 2. Magyarország 16 076, 3. Lengyelország 15 936 pont. (tics)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?