Magabiztos komáromi győzelem a somorjaiak elleni rangadón

komáromi focisták
Komárom |

A komáromi KFC a II. labdarúgóliga 1. fordulójában meglepően jó játékkal 2:0-ra győzött hazai pályán a somorjai STK ellen. 

A győzelem sokkal nagyobb arányú is lehetett volna, de a vendégek hálóőre, Adrián Slančík remek formában védett, és a Duna-parti játékosok többször is rosszul céloztak. Kilenc gólhelyzetükből kétszer találtak be, míg a vendégek háromból egyszer sem. Jozef Olejník vezetőedző legénysége végig határozott támadófocit játszott, s ami még érdekesebb, hogy a kezdőcsapatban hat újonccal és öt régebben igazolt játékossal indították útjára a labdát. A hazaiak gólra törő játékát menetközben is többször nyíltszíni taps kísérte, és a „Szép volt fiúk!” a végén percekig messzire hallatszott.

A 2. percben egy kapu előtti kavarodás után a labda majdnem bepattant a vendégek kapujába, de végül a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. A komáromiak nagyobb aktivitása következtében a felsőcsallóköziek kapuja többször forgott veszélyben, mint a Duna-partiaké. A komáromi nyomás a félidő közepe felé még erősödött. A 21. percben az egyik somorjai hátvéd a lövésre készülő Rigó lábát húzta vissza mintegy 22 méterre a kaputól. A szabadrúgást Končal végezte el, aki pontosan megcélozta a jobb felső sarkat, és el is találta – 1:0. 

A komáromiak vezető gólja után néhány perccel a szerb Knyezsevics került óriási ziccerbe. A mindenütt felbukkanó Nguidjol alaposan megkeverte a védőket a jobb oldalon, a labdát az érkező Knyezsevics elé tálalta, aki egyből kapura bombázott, de a kifutó kapust találta el. A 33. percben a vendégeknek egyenlítési lehetőségük volt. A jobb oldalon Pančík viharzott el, laposan belőtte a labdát középre, amelyet vetődve, jó érzékkel csípett el a támadók elől Leckéši, a komáromiak kapusa. A 38. percben Nguidjol ismét helyzetbe hozta Knyezsevicset. A védők gyűrűjében tisztára játszotta magát a komáromiak fürge tizenhetese, beadását a középcsatár mellel maga elé pördítette és félfordulattal, jobbal lőtte kapura, a kapus már verve volt, de a labda a felső lécen csattant. Az újabb hazai gólhelyzetre csak négy percet kellett várni. A bal oldalon Holík egy hátulról érkező hosszú passz után elhúzott, az alapvonal közeléből visszagurított Končalnak, aki tétovázás nélkül egyből lőtt, de az egyik védőről a labda visszapattant a tizenhatoson kívülre. Az első félidő utolsó percében is növelhették volna előnyüket a hazaiak, de Holík lövése centiméterekkel elkerülte a bal alsó sarkat. 

A második félidő első befejezett támadását a Duna-partiak vezették a 46. percben, de Holík kecsegtető helyzetben mellé lőtt. A következő percekben feljöttek a somorjaiak. A 48. percben a jobb oldalon Pančík futotta le a védőket, majd éles szögből a rövid sarokra lőtt, de Leckéši résen volt. A következő percben ismét egyenlíthettek volna a vendégek, de Nagy lövése Antálekról az alapvonalon kívülre pattant. A második játékrész első felében a vendégek sokkal aktívabbak voltak, mint az első félidőben. 

Az 56. percben ismét Pančík veszélyeztetett, de Leckéši ezen a meccsen nem engedte bevenni a komáromiak kapuját. A második félidő közepe táján a komáromiak mestere, Jozef Olejník látva a veszélyt három cserét is végrehajtott – Pittner, Varjas és Kollár jött be –, ami felfrissítette a hazaiak játékát. A cserejátékosok ismét lendületbe hozták a Duna-partiakat, és a meccs utolsó harmadában több gólhelyzetet is kidolgoztak. A 66. percben 20 méterre a vendégek kapujától a csereként beállt Pittnert vágták fel a somorjai védők. A szabadrúgást ismét Končal végezte el. Lövése centiméterekkel kerülte el a bal felső sarkat, s majdnem sikerült megismételnie első szabadrúgásgólját.

A mérkőzést a 76. percben a mezőny legjobbja, a kameruni Nguidjol döntötte el. Egy pontos passz után betört a tizenhatosra, a védőket két csellel becsapta, s pontos, félmagas lövése a kapus érintésével a hálóban kötött ki – 2:0. Az utolsó negyedórában a komáromiak nagy fölényben játszottak. Több gólhelyzetet is kidolgoztak. Varjas, Končal, Nguidjol és Kollár is növelhette volna a hazai gólok számát, de a védők és Slančík kapus többször is hárított, illetve a hazaiak nem találták el a vendégek kapuját. Jó hangulatú mérkőzésen a komáromiak végig jobban játszottak, megérdemelt győzelmet arattak, és a szépszámú közönség nagy tapssal hálálta meg a csapat teljesítményét. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?