Magabiztos bajorok

Pozsony. Ma este a labdarúgó Bajnokok Ligája újabb négy csoportjában megkezdődnek a küzdelmek. Nagy érdeklődés előzi meg a La Coruna müncheni vendégjátékát, az UEFA Kupa-győztes Feyenoord a Juventust fogadja.

Alessandro Del Piero, a Juventus sztárja szombaton két gólt szerzett az Atalanta elleni BL-főpróbánTASR/EPA-felvételOttmar Hitzfeld, a Bayern vezetőedzője sérülés miatt nélkülözni kénytelen a Deportivo La Coruna elleni találkozón a régóta harcképtelen Deislert, Santa Cruzt, Schollt és Lizarazut. Sőt, a játékmester Ballack pályára lépése is kérdéses, ugyanis a középpályás szombaton – miután a müncheni csapat az ő góljaival nyert 2:1-re Nürnbergben – megsérült, de várható, hogy még időben felépül. „Már nem fáj a lábam, játszani fogok” – mondta Ballack. „Nagyon fontos, hogy jól rajtoljunk, annak ellnére, hogy több kulcsemberünk hiányozni fog, biztosra veszem, sikeresen vesszük az első akadályt” – jelentette ki Oliver Kahn, a német együttes csapatkapitánya. A spanyolok sem szerepelhetnek a legerősebb összeállításban, mert eltiltás miatt nem számíthatnak az argentin Ducher (tavasszal durva belépője után Beckham kéthónapos kényszerpihenőre szorult) és az uruguayi Scaloni játékára. A Depor vezetői nem tagadják, egy ponttal rendkívül elégedettek lennének. Érdekességnek számít, hogy a mérkőzés szakkomentátora a német RTL-csatornán a bajorok egykori klasszisa (jelenleg Wolfsburg), Stefan Effenberg lesz. Egyébként egyértelműen a G-csoport ígérkezik a legnehezebbnek, hiszen az említett két csapat mellett a Rivaldóval megerősödött AC Milan és a Lens alkotja a kvartettet.

Rotterdamban optimista hangulatban várják a Juventus vendégjátékát. Mindkét együttes sikeres főpróbát tartott, a Feyenoord idegenben 5:1-re lelépte a Twentét, míg a torinói gárda Del Piero vezérletével (kétszer talált a hálóba) odahaza 3:0-ra legyőzte az Atalantát. Az olaszok elsősorban a rendkívül gólveszélyes Van Hooijdonktól tartanak. Kiegyensúlyozott csatát ígér a Dinamo Kijev–Newcastle összecsapás.

Az F-csoportban a Manchester United–Maccabi Haifa találkozója történelmi jelentőségű, izraeli csapat ugyanis korábban még soha nem szerepelt a BL legjobb 32 együttese között. Több sérültjük van az angoloknak (Scholes, Keane, Veron, Butt), mégis ők számítanak a találkozó toronymagas esélyesének.

Louis van Gaal, a Barcelona vezetőedzője szerint a Real Madrid a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyese, de több csapat is legyőzheti a címvédőt. – Ronaldóval nem erősödtek meg annyira, mint sokan hiszik – vélekedett a holland tréner. – Természetesen ők a favoritok, de akad még együttes, amelyik hasonló reményekkel indul. A különbség a sztárcsapatok és a többiek között évről évre kisebb. Nem lennék meglepődve, ha egy holland vagy egy belga gárda végezne az élen.

A MAI MŰSOR – E-CSOPORT: Feyenoord–Juventus (élőben közvetíti az m1), Dinamo Kijev–Newcastle United; F-CSOPORT: Manchester United–Maccabi Haifa, Olimpiakosz Pireusz–Bayer Leverkusen; G-CSOPORT: Bayern München–Deportivo La Coruna (élő-ben közvetíti a Markíza) AC Milan–RC Lens; H-CSOPORT: Lokomotiv Moszkva–Galatasaray, FC Barcelona–FC Bruges.

A Lokomotiv Moszkva–Galatasaray mérkőzés 18, a többi összecsapás 20.45 órakor kezdődik. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?