Ma átutalják a milliókat?

A Forma-1-es Minardi-istálló közleményben tudatta, hogy a magyar médiában megjelentekkel ellentétben biztos benne, hogy Baumgartner Zsolt lesz egyik versenyzője a 2004-es szezonban. A kiscsapat korábbi pilótájáról, Jos Verstappenről is érkeztek hírek, szinte biztos, hogy a holland a Jordanhez szerződik.

Jordan helyett Minardi – feltéve, ha Baumgartner Zsolt szponzorai időben átutalják a pénzt a Forma–1-es istállónakBaumgartner Zsolt 2004-ben a Minardinál fog versenyezni – röviden így lehetne összefoglalni annak a közleménynek a tartalmát, amelyet a kiscsapat még kedden adott ki. A crash.net internetes portál a Mol Rt. és a magyar versenyző menedzsere, Frank Tamás között „kirobbant” vitáról értesülve kereste meg Paul Stoddart alakulatának szóvivőjét, afelől érdeklődve, most akkor ki is lesz Gianmaria Bruni csapattársa.

„Különböző honlapokról magunk is értesültünk a Zsolt körül dúló vitákról, olvastuk az állítólagos szóvivőknek tulajdonított nyilatkozatokat is. Ám a Forma–1-es csapatok – így a Minardi is – nem kommentálják versenyzőik, technikai partnereik, valamint szponzoraik anyagi jellegű vitáit, ehhez jelen esetben is tartjuk magunkat. Várjuk a fejleményeket, de leszögezzük: Zsolt és a Minardi között érvényes szerződés van, azaz feltétlenül számítunk rá az idényben. Ha nem így lenne, nem neveztük volna már meg tavaly 2004-es versenyzőinket” – fogalmazott a szóvivő.

Pénteken derült ki, hogy a Mol újra kívánja tárgyalni Baumgartner Zsolt szponzori támogatásának feltételeit, mivel megváltoztak az eredeti feltételek, s a cég bizalma megrendült a pilóta menedzserében. Sajtóértesülések szerint a vállalat az eredetileg tervezett 380 millió forintos támogatást 60 millióra akarja csökkenteni. Frank Tamás válaszul vasárnap felajánlotta lemondását, ha személye akadálya lehet egy esetleges szerződéskötésnek. A kormány még múlt szerdán döntött arról, hogy az idei költségvetés tartalékából 844 millió forintot fektet abba a cégbe, amely Baumgartner Forma-1-es jogait birtokolja. Az állami befektetés egyetlen feltétele az, hogy a jelenleg külföldön készülő versenyző és menedzsmentje teljesítse korábban tett szponzori vállalásait, vagyis teremtse elő az induláshoz szükséges összeg hiányzó részét, mintegy 4 millió dollárt.

Kondor László, a Baumgartner-ügyben a sportminisztérium által megbízott közvetítő kedden felvette a kapcsolatot a Mol illetékes vezetőivel, az érdemi tárgyalások tegnap délután kezdődtek. Az idő sürgeti a feleket, mivel ma kétmillió dollárt kell átutalni a Minardinak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?