Lyócsa Imre aranyérmes

Athén. A paraolimpiai játékok 8. versenynapján megszületett Szlovákia ötödik aranyérme: az íjászok versenyében a 41 eszten-dős Lyócsa Imre drámai döntőben jobbnak bizonyult a lengyel Lezanskinál, és így ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Athén. A paraolimpiai játékok 8. versenynapján megszületett Szlovákia ötödik aranyérme: az íjászok versenyében a 41 eszten-dős Lyócsa Imre drámai döntőben jobbnak bizonyult a lengyel Lezanskinál, és így ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A döntő 103:103 arányban végződött, így következett a mindent eldöntő utolsó kísérlet. Míg a lengyel versenyző csak öt pontot szerzett, Lyócsa nyolcat. A szepsi sportember négy évvel ezelőtt Sydneyben bronzérmes volt, a 2003-as világbajnokságon Madridban aranyérmet szerzett. A boldog győztes a verseny után így nyilatkozott: „Azt vártam, hogy a legjobb négy között végzek majd. A verseny idején erős szél fújt. A döntő rendkívül kiegyensúlyozott és drámai volt. Örülök, hogy a szerencse ezúttal nem pártolt el tőlem”. Már most elmondható, hogy a szlovák csapat athéni mérlege jobb lesz, mint az előző olimpiákon volt. Szlovákia ugyanis eddig a görög fővárosban már nyolc érmet szerzett (5 arany, 1 ezüst, 2 bronz), míg korábban Sydneyben három, Atlantában pedig két aranyérmet gyűjtött. A szlovákok közül Margita Prokeinová az 50 m-es pillangóúszásban csak 7. lett. Jól szerepeltek Szlovákia férfi asztaliteniszezői. A csapatversenyek során az elődöntőben a Ján Riapoš, Rastislav Revúcky duó 3:1-re győzött a franciák ellen, és így bejutott a mai döntőbe, ahol ellenfelük egy koreai páros lesz. Ugyancsak az elődöntőben, de egy másik kategóriában Csejtey Richárd, Miroslav Mitašsal az oldalán 3:0-ra kikaptak Belgiumtól, s ma a bronzéremért játszhatnak, ellenfelük Kína lesz. (t-tics)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?