Lipcsében bármi megtörténhet

Szalai.visszavonul

A magyar labdarúgó-válogatott péntek este 20.45-től Németország ellen játszik a Nemzetek Ligája A divíziójában. Ideális eredmény esetén a bennmaradás vagy a csoportelsőség is meglehet Szoboszlaiéknak.

A sorozat előtt Marco Rossi arról beszélt, hogy az elsődleges cél a bennmaradás lehet csapata számára, jelen állás szerint pedig ehhez már csak egy pontra van szükségük. Ráadásul a kiesés csak akkor van benne a pakliban, ha Nagy Ádámék mindkét meccsükön kikapnak, míg Anglia mindkét találkozóját megnyeri az utolsó két fordulóban.

Ugyanakkor az sem elképzelhetetlen, hogy a lipcsei mérkőzés végén csoportelsőséget ünnepeljenek a magyar játékosok. Ehhez arra van szükség, hogy győzzenek, miközben az Európa-bajnok olaszok pontokat veszítsenek a vendég angolokkal szemben. A négyes első helyezettje jövőre az NL-rájátszásában küzdhet meg a legfiatalabb európai válogatott-trófeáért.

Neuer és Goretzka nélkül

A német szövetség (DFB) szerdán a Twitter-oldalán jelentette be, hogy Manuel Neuer és Leon Goretzka is koronavírusos, valamint a negatív tesztet produkáló, de megfázásos tünetekkel kezelt Julian Brandtnak is el kellett hagynia a frankfurti edzőtábort. Hans-Dieter Flick szövetségi kapitány a kapuba Oliver Baumannt, a mezőnybe Maximilian Arnoldot hívta be a hiányzók helyett. Az utóbbi időben új csapatot építő németek győzelmükkel átvennék az első helyet Szalai Ádáméktól és jó esélyekkel várnák az utolsó fordulót, ahol Angliával csapnak össze.

Hiányzók

Ha már a magyar válogatott csapatkapitányánál tartunk: Szalai Ádám szerdán jelentette be, hogy a hátralévő két tétmérkőzés után elköszön a nemzeti csapattól.

Míg a 34 éves, eddig 84-szeres válogatott támadó bizonyosan játszik majd Lipcsében, addig az angolok elleni 0:4 hőse, Sallai Roland biztosan nem lép pályára. Az arccsonttörést szenvedő támadó mellett a védelem bal oldaláról Nagy Zsolt is hiányzik majd. Előbbit az Egyesült Államokban bombaformában futballozó Gazdag Dániel pótolhatja, de az sem lenne meglepő, ha Szoboszlai Dominik venné át a helyét és a középpályán változtatna Marco Rossi. A bal oldali szárnyvédő pozíciója hosszú évek óta problémás a válogatottban, Nagy kiesése így komoly fejtörést okozhat az olasz szövetségi kapitánynak. Bár a 18 éves Kerkez Milos remekül kezdte a szezont a holland Alkmaarban, eddig nem volt jellemző Rossira, hogy azonnal a mély vízbe dobja az újoncokat, inkább a fokozatos felépítésükre törekedett. Ezen a poszton Callum Styles is szóba jöhet, aki klubcsapataiban számos alkalommal játszott a bal oldalon, de a válogatottban eddig leginkább a középpálya közepén számítottak rá.

Hazai pálya?

A találkozó érdekessége maga a helyszín, ugyanis Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is Lipcsében futballozik, így számukra szinte hazai fellépés lesz ez az összecsapás. Erről minden bizonnyal a szurkolók is gondoskodnak majd. A magyar fanatikusok a tavalyi Eb során is bizonyították, hogy Németországban is meg tudják nyerni a hangpárbajt a helyi drukkerek ellen. A hírek szerint legalább kétezer magyar szurkol majd a Red Bull Arénában, míg az egyelőre bizonytalan, hogy a hazai szektorokba mennyien tudnak majd bejutni. Az biztos, hogy jegyet jó néhányan tudtak venni a nézőtér ezen részeibe is.

A találkozó játékvezetője a szlovén Slavko Vincic lesz, a VAR-szobában honfitársa, Matej Jug dönt majd. A meccset az M4 Sport és a cseh Sport1 is élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?