Lilák verték lilára a lilákat

Budapest. A címvédő Ferencváros csak egy büntetőből szerzett góllal tudta legyőzni a Vasast, továbbra is nyeretlen a Nyíregyháza, miután a most debütáló Szabó András, Détári Lajos edzőpárossal kikapott a Debrecentől. A Győr Diósgyőrből hozta el a három pontot, az Újpest a Viharsarokban ütötte ki a Békéscsabát.

Az újonc Vasas (sötét szerelésben) bátran játszott a bajnok FTC elleni találkozónnb1.hu-felvételKét vesztes mérkőzéssel a háta mögött lépett pályára az Újpest Békéscsabán. A köztudottan nehéz anyagi helyzetben lévő, és a fizetéseket késve teljesítő csabai klub kasszájába némi pénz kerülhet. A városi önkormányzat hétközi ülésén a vezetők 12,5 millió forintot szavaztak meg az Előre FC Kft. számára, ami minden bizonnyal jól jön a klubot működtető gazdasági társaságnak. A játékosok ugyanis három hónapja nem kaptak fizetést, ennek következtében ketten már fel is jelentették a csabai klubot. Fekete Róbert és Schindler Szabolcs tár-gyalása csütörtökön már lezajlott a liga illetékes bizottságánál, és fegyelmi ülésen megjelent a csabai klub ügyvezetője, Kerekes I. Györgyné is, aki elismerte, valóban tartoznak a futballistáknak, ám amilyen gyorsan csak tudnak, megpróbálják orvosolni a helyzetet. Fekete Róbert és Schindler Szabolcs most tett egy nemes gesztust a klub felé, és későbbi időpontban egyezett meg a kifizetést illetően.

És akkor a pénzügyek után a futball... Szombaton szinte egész délelőtt esett az eső, így meglehetősen nehéz talaj várta küzdő feleket. Az újpestiek némi „pengeváltás” után átvették a játék irányítását, sorra alakították ki helyzeteiket, sőt Rajczi Péter révén vezetést is szereztek, és bár a csabaiak a hátrány ellenére sem roppantak össze, egy remek támadás végén Tóth Norbert kettőre növelte a vendégelőnyt...

A fordulást követően az újpestiek vezetésük tudatában már nyugodtabban játszottak, a hazaiak pedig megpróbáltak gyorsan szépíteni helyzetükön. Vágó Attila pályára küldte az élete első magyar első osztályú mérkőzését játszó Miljenko Pribisalicot is, a jó felépítésű horvát támadó sem tudott azonban maradandót nyújtani ezen az estén. A második félidő legnagyobb részében szép nyugodtan csordogált a mérkőzés, a Békéscsaba ugyan mindent megpróbált, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsa, erre azonban ezen az estén nem volt esélye.

Az utolsó negyedórára ismét felpörögtek az események, az Újpest újabb gólokat szerzett és a hazai nézők legtöbbje már temette is a csapatot. Nem is csoda, hiszen Simek Péter, és Rajczi Péter két góljának köszönhetően 5:0 lett a vendégek javára az eredmény és kétség sem férhetett ahhoz, hogy ezen az estén az Újpest a jobb csapat, és nem túlzás az ilyen különbség? győzelme sem. Miután a két csapat klubszín-összeállítása azonos, így elmondható: lilák verték lilára a lilákat...

MESTERMÉRLEG

VÁGÓ ATTILA (Békéscsaba): „Azt kell mondanom, még ilyen különbséggel is megérdemelten nyert az Újpest. Ezt a vereséget gyorsan el kell felejtenünk, és mielőbb az új feladatokra kell koncentrálnunk.”

MÉSZÖLY GÉZA: „Nagyon örülünk a győzelemnek, a Sopron elleni négyest ezúttal egy ötössel feledtettük. Reméljük, egy új, jó sorozat kezdete lesz ez a győzelem.” (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?