Lelkesedés és gyorsaság

Pozsony. A sárga-feketék Drobňák góljával a szó szoros értelmében kicsikarták a győzelmet a Trenčín elleni I. ligás meccsen. Ahogy már megszoktuk tőlük, fiatalos lendülettel, gyorsan, kimondottan offenzív felfogásban futballoztak.

Pozsony. A sárga-feketék Drobňák góljával a szó szoros értelmében kicsikarták a győzelmet a Trenčín elleni I. ligás meccsen. Ahogy már megszoktuk tőlük, fiatalos lendülettel, gyorsan, kimondottan offenzív felfogásban futballoztak. Hýll kapustól kezdve (a hazaadásoknál nem vezetgette a labdát, hanem egyből vágta előre) a balszélsőig mindenki támadott, futatták a labdát és maguk is rengeteget száguldoztak, az első negyvenöt perc során nyomasztó fölényben voltak, célirányos akciók után helyzetekbe is kerültek, de csak egy gólt lőttek egy tipikus Inter-támadás után: Burza elfutott a jobb szélen, a labda Tomčákhoz került, lövését blokkolták a védők, a kipattanót egy lövő- csel után Drobňák küldte a hálóba. Foggal-körömmel védekezett a Trenčín, kisebb-nagyon szabálytalanságokkal (főleg visszatetsző lökésekkel, amit nem büntetett kellőképpen Ligocký bíró) igyekezett hárítani a hazaiak meg-megújuló kezdeményezéseit. Csatárjátéka csak jelképes volt, egyetlen lövési kísérlete sem akadt. Örülhetett, hogy a félidőt megúszta egy góllal.

Szünet után csupán annyiban változott a játék képe, hogy a trencséniek már többször kerültek az Inter kapuja elé, gólszerzési lehetőségek azonban a hazaiak előtt adódtak. Az 51. percben például a mérkőzés legszebb akcióját nem tudták befejezni: a három húzásból álló gyors támadás végén Drobňák nem eléggé helyezett lövéssel naggyá tette a vendégek legjobbját, Smak kapust. A másik oldalon Spal gondoskodott némi izgalomról, nemcsak Hýll kapust emelte át, hanem a kaput is. Az Inter rokonszenves igyekezetén és a trencséni kapu előtti mozgalmas jeleneteken kívül üresjárat és unalom is akadt a 90 perc alatt, amikor a mezőnyben – elsősorban a vendégek részéről – dúlt a tisztátalan párharc. Végeredményben az Inter állandó futáson, aktivitáson alapuló futballozását megérdemelt siker koronázta, ez a játékfelfogás igazságosan párosult eredményességgel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?