Legyőzték a másik ex-jugoszláv pólónagyhatalmat

Athén. Kedden este második csoportmérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott: Kemény Dénes szövetségi kapitány legénysége 10:8-verte a horvátokat. Kásás és Biros 3-3, Fodor, Steinmetz Ádám, Vári és Molnár 1-1 gólt szerzett.

Athén. Kedden este második csoportmérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott: Kemény Dénes szövetségi kapitány legénysége 10:8-verte a horvátokat. Kásás és Biros 3-3, Fodor, Steinmetz Ádám, Vári és Molnár 1-1 gólt szerzett. A találkozó előtt kissé tartani lehetett a horvátoktól, hiszen a legutóbbi két tétmeccsen nem sikerült ellenük diadalmaskodni. Több jó egyéni teljesítmény is akadt, egy-két kisebb hullámvölgyet leszámítva jól teljesítettek Kásásék. A második negyedben már 5:1 is volt az állás, ekkor viszont a horvátok egy gólra feljöttek. Az olimpiai címvédő magyar csapat ekkor azonban összekapta magát, és nem hagyott kétséget affelől, ki a jobb csapat. A szerbek után így a másik ex-jugoszláv pólónagyhatalmat is sikerült felülmúlni.

„Kicsit lyukasabbak voltunk hátul a szerb meccshez képest, ám támadásban sokkal jobban ment, lőttünk olyan gólokat, amelyek extrának számítanak. Erre azonban nem lehet bazírozni, sokkal fontosabb, hogy a védekezést rendbe rakjuk, elvégre a nyolc kapott gól kicsit sok, gondolván azokra a találkozókra, amelyeken nem lesz ennyire jó a bíráskodás. Például mindjárt a legközelebbi összecsapás: az amerikaiaknak mindent megengednek. A horvát csapatból Samir Baracnak úgy eltörték a mellcsontját, hogy majdnem az intenzív osztályra került, ehhez képest abban a szituációban egy szabaddobást sem kapott” – hangzott Kemény Dénes szövetségi kapitány értékelése.

A játékosok nevében Kiss Gergely értékelt: „Ma egy kicsit jobban ment elöl, és egy kicsit rosszabbul hátul. Miután elhúztunk, elkezdtünk könnyelműs-ködni, fel is jött az ellenfél egy gólra, ami mutatja, hogy igen erős csapatot sikerült végül legyőznünk. A közönség csodálatos, a bemutatásnál borsódzott a hátunk, szinte hazai pályán éreztük magunkat.” (mti, ns)

Az A-csoport állása:

1. Magyarország 2 2 0 0 16:12 4

USA 2 2 0 0 16:12 4

3. Oroszország 2 1 0 1 8:6 2

4. Szerbia-Monten. 2 1 0 1 8:9 2

5. Horvátország 2 0 0 2 14:17 0

6. Kazahsztán 2 0 0 2 8:14 0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?