Legyőzték a címvédőt

Stockholm/Montreal. Több mint 22 ezer néző volt kíváncsi a jégkorong Világkupa tengerentúli rangadójára. A két régi nagy rivális slágermérkőzésén a juharlevelesek – nagy csatában – legyőzték a címvédő amerikaiakat. A másik találkozón biztosan nyertek a svédek.

Martin St. Louis (jobbra) lőtte a kanadaiak első góljátČTK/AP-felvételA szeptember 14-ig tartó Világkupán – a Kanada Kupa jogutódjának tartott sorozaton – nyolc csapat vesz részt két csoportban. Az európai négyesben a finn, a cseh, a svéd és a német; a tengerentúli négyesben pedig az amerikai, a kanadai, a szlovák és az orosz válogatott játszik körmérkőzést.

Amerikai csoport

KANADA–EGYESÜLT ÁLLAMOK 2:1 (1:0, 1:1, 0:0), gólütők: St. Louis (17.), Sakic (24.), illetve Guerin (31.); 22 000 néző. Kapura tartó lövések 32:24. KANADA: Brodeur–Niedermayer, Redden, Jovanovski, Foote, Brewer, Regehr–Iginla, Sakic, Lemieux–Heatley, Lecavalier, Smyth–St.Louis, Richards, Gagné–Doan, Thornton, Morrow; USA: Esche–Leetch, Miller, Chelios, Liles, Weinrich, Klee–Hull, Weight, Amonte–Guerin, Gomez, Tkachuk–Drury, Modano,Rolston–Halpern, Conroy, Konowalchuk. A mérkőzés hőse a Stanley-kupát elhódító Tampa Bay csatára, Martin St. Louis volt, aki egyszer volt eredményes, és adott egy gólpasszt is. A montreali rangadón a hazaiaklegendás hokisa, Mario Lemieux a tőle nem megszokott módon ezúttal azzal vétette észre magát, hogy rátamadt az egyik, szerinte sportszerűtlenül játszó riválisára. A kanadaiakanak tehát sikerült visszavágniuk a nyolc évvel ezelőtti döntőben elszenvedett vereségért.

A csoport másik mérkőzését mára virradóra Kanada és Szlovákia játszotta.

Európai csoport

FINNORSZÁG–CSEHORSZÁG 4:0 (1:0, 0:0, 3:0), gólütők: Hentunen (7.), Koivu (41.), Kapanen (45.), Eloranta (49.); 14 000 néző (telt ház). A csehek az utolsó harmadban nyolc perc alatt három gólt kaptak, és összeroppantak.

SVÉDORSZÁG–NÉMETORSZÁG 5:2 (1:1, 4:1, 0:0), gólütők: Holmström (17.), Sundin (22.), K. Johansson (28.), Nilson (32.), Modin (37.), illetve Sturm (18.), Kreutzer (34.); 14 000 néző.

A Finnország-Csehország összecsapás lapzártánk után ért véget. (sita, mti)A MŰSOR

Csütörtök, szeptember 2. – 19.30 (Köln): Németország–Finnország.

Péntek, szeptember 3. – 2.00 (St. Paul): Egyesült Államok–Oroszország; 19.00 (Prága): Csehország–Németország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?