Lecsapott a rendőrség

Prága. A cseh rendőrség szombaton letartóztatta az FC Synot sportigazgatóját, Jaroslav Hastíkot, valamint egy első ligás bírót, Stanislav Hruškát, akik a hatóságok szerint befolyásolták a március 27-én lezajlott Synot-Sparta mérkőzést, amelyet a hazaiak 2:0 arányban megnyertek.

Prága. A cseh rendőrség szombaton letartóztatta az FC Synot sportigazgatóját, Jaroslav Hastíkot, valamint egy első ligás bírót, Stanislav Hruškát, akik a hatóságok szerint befolyásolták a március 27-én lezajlott Synot-Sparta mérkőzést, amelyet a hazaiak 2:0 arányban megnyertek. Hruška az említett meccsen partjelzőként működött közre. Hastíkot a bíró lefizetésével, míg Hruškát kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. A két férfi egy morvaországi benzinkútnál találkozott. Hastíknál 175 ezer korona volt. A Synot vezetősége azonnal kitalációnak, a klub elleni provokációnak minősítette a bunda gyanúját, amelynek célja szerinte a labdarúgó-bajnokság utolsó három fordulójának a befolyásolása, s követeli a labdarúgó-szövetség elnökségének azonnal összehívását. A Sparta a gyanús mérkőzésen egyébként nagyon rosszul játszott, s akár nagyobb arányú vereséget is elszenvedhetett volna. A gólok körülményeit ismételten lejátszó televíziós felvételekből szintén nem derül ki semmi gyanús dolog a partjelző működésével kapcsolatban. Vlastimil Košťál, a Sparta elnöke kijelentette: súlyos esetről van szó, s ki kell vizsgálni, mert csak így lehet megtartani a labdarúgó-bajnokság korrekt lefolyásába vetett bizalmat.

A rendőrség azt állítja, hogy a korábban kapott információk alapján már hosszabb ideje figyelte a gyanúsítottakat, s most lecsapott. Jelezték, hogy még újabb felfedezésekre kell számítani. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez szintén a mostani ügyet, vagy az egész bajnokságot érinti-e.

A cseh futballban az idén már volt egy korrupciós affér. Ez azonban csak egy harmadosztályú regionális amatőr osztályt érintett. A ČT egy játékos segítségével rejtett kamerát alkalmazva bebizonyította, hogy három bíró pénzt fogadott el egy mérkőzés kimenetelének befolyásolása érdekében. A profi ligában azonban ilyen bundát még nem sikerült bizonyítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?