Látványos előadás

Athén. Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke elégedetten nyilatkozott az athéni játékok péntek esti nyitóünnepségéről. „Igazán látványos előadás volt, minden elismerésem a szervezőké” – mondta a belga sportdiplomata.

Athén. Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke elégedetten nyilatkozott az athéni játékok péntek esti nyitóünnepségéről. „Igazán látványos előadás volt, minden elismerésem a szervezőké” – mondta a belga sportdiplomata.

Giselle Davies, a NOB szóvivője szerint a fantasztikus kezdet elhomályosította a két hazai sprinter, Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu doppingügyét. (Erről a 18. oldalon számolunk be.) „Ez a gála önmagáért beszélt, nem aggódom amiatt, hogy a botrányoké lesz a főszerep” – jelentette ki.

Zsanna Angelopulosz-Daszkalaki, az athéni olimpia szervezőbizottságának elnöke „nagyon sikeresnek” ítélte a XXVIII. nyári játékok péntek esti ünnepélyes megnyitóját. „Teljesítettük, amit megígértünk, s új lapot nyitottunk az olimpiai mozgalom históriájában” – fogalmazott.

A nemzetközi sajtó egyöntetű lelkesedéssel, dicsérően ír az athéni olimpia péntek esti nyitóünnepségéről.

Washington Post: „Mítosz, muzsika és méltóság – Görögország felemelkedőben. A hazaiak mitologikus múltjukat és ígéretes jövőjüket hangsúlyozták a XXVIII. olimpia nyitányán, amely alapos, extravagáns és lélegzetelállító volt.”

La Gazzetta dello Sport: „Csodálatos! A butító televízió korában a görögök a tiszta színház újjászületésével ajándékoztak meg bennünket képekkel, színekkel, szimbólumokkal és hangokkal. Ez a varázslatos megnyitó balzsam volt a szemnek, léleknek és szívnek.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?