Kvótát szerez Kollár?

Pozsony. Ma és holnap a pozsonyi Mladosť sportcsarnokban rendezik a szabadfogású birkózók olimpiai kvalifikációs versenyét. Negyvennyolc ország kétszáz versenyzője lép szőnyegre, súlycsoportonként az első öt helyezett szerez ötkarikás kvótát.
Fernyák István (66 kg) a tavalyi vb-n 10.

Pozsony. Ma és holnap a pozsonyi Mladosť sportcsarnokban rendezik a szabadfogású birkózók olimpiai kvalifikációs versenyét. Negyvennyolc ország kétszáz versenyzője lép szőnyegre, súlycsoportonként az első öt helyezett szerez ötkarikás kvótát.

Fernyák István (66 kg) a tavalyi vb-n 10. lett, s ezzel a szlovákiai birkózók közül elsőként bebiztosította az ötkarikás szereplést. Most a többieken a sor. Peter Hirjak, a válogatott szakvezetője Kollár Románnak (55), Andrej Fašáneknek (60), Ragyion Kertantinak (74), Peter Lapšanskýnak (84), Peter Pechának (96), és Milan Mazáčnak (120 kg) szavazott bizalmat. „Bízom benne, hazai környezetben sikeresek leszünk, s legalább két kvótát szerzünk” – mondta Peter Hirjak. „Mindent megteszek azért, hogy ott legyek az olimpián. Jól sikerült a felkészülésem, így optimista hangulatban várom a versenyt” – jelentette ki Kollár Román.

A magyarok eddig három olimpiai kvótával rendelkeznek, a 2003-as vb-n Szabó Gergő (66), a kétszeres Európa-bajnok Ritter Árpád (74) és Aubéli Ottó (120) szerzett helyet az athéni ötkarikás játékokra. Gulyás István szakágvezető Dobozi Zoltánt (55 kg), Wöller Gergőt (60), Kiss Gergőt (84) és Farkas Zoltánt (96) nevezte a pozsonyi viadalra. „A világbajnokságon sok kitűnő európai birkózónak nem sikerült megszereznie a kvótát, így a hátralévő két kvalifikációs versenyen reálisan két olimpiai hely kiharcolására van esély” – mondta Szűcs András, a szövetség szakfelügyelője. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?