Kvitová sérülés miatt nem játszik Pozsonyban

Gombos Norbert és Jiry Vesely

Mégsem vesz részt a Szlovákia és Csehország között zajló tenisztornán, a Barátság kupán a világranglista 12. helyezettje, Petra Kvitová. Prágában, a férfiak összecsapásán a nádszegi Gombos Norbert lesz a szlovák válogatott elsőszámú játékosa.

Szerdán érkeztem meg Pozsonyba, csütörtökön volt egy rövid edzésem. De sajnos már 15-20 perc után be kellett fejeznem, mert fájni kezdett a kezem. Azóta is pihentetem, nem is csináltam vele semmi megerőltetőt” – számolt be arról a cseh teniszező, hogy miért nem lép pályára a hétvégi barátságos tenisztornán.

A pénteki sorsolással összekötött sajtótájékoztató olyan volt, mint egy rosszul hangosított matiné. Ahogy már hétfőn, most is videókonferencián keresztül tartották egymással a kapcsolatot a prágai és a pozsonyi szervezők. A prágai vonal azonban túl volt hangosítva, az állandó recsegést és ropogást a Cseh Tenisszövetség elnökének, Ivo Kaderkának a fiának kiabálása tette még zajosabbá. Ezt a kakofóniát próbálták az NTC pályáján túlkiabálni a szervezők és a teniszezők. Persze ebből a cseh oldalon semmit sem vettek észre, így eltartott egy darabig, míg úrrá lettek a káoszon.

Miután ismét hallani lehetett a feleket, Petr Pála, a cseh Fed-kupa-válogatott trénere elmondta, hogy Kvitová helyett a 23 éves Miriam Kolodziejovát nevezte a tornára. „Így, hogy a cseh válogatott Kvitová nélkül lép pályára, nem a legerősebb összeállításban vannak itt, ennek ellenére még így is igen komoly minőséget képviselnek. A lányok már nagyon készülnek a hétvégi meccsekre, nagy kihívás ez számukra. Annak ellenére, hogy ez csak egy barátságos tenisztorna, mindent bele fognak adni” – nyilatkozta Matej Lipták, a szlovák Fed-kupa-csapat edzője.

A két női válogatott a pozsonyi NTC Arénában játszik egymással, a Davis-kupa-csapatok pedig Prágában csapnak össze. A férfi válogatott első számú játékosa Gombos Norbert lesz, aki Lukáš Rosol ellen kezd szombat délután. „Nagyon örülök, hogy sikerült egy ilyen tornát megvalósítani. A prágai Sparta pályájáról kellemes emlékeim vannak. Remélem, hogy a nézők jó meccseket látnak majd, győzzön a jobbik!” – mondta vidáman integetve a nádszegi teniszező.

A hétvégén a két felnőttválogatott mellett pályára lép az U14-es, U16-os, az U18-as és az U23-as korosztály is. Összesen 10 kategóriában 92 mérkőzést játszanak majd a hétvégén.

Érdekes

A Barátság kupa programja

Pozsony, nők, szombat, 14.00:

Anna Karolína Schmiedlová–Markéta Vondroušová

Viktória Kužmová–Tereza Martincová

Vasárnap, 14.00:

Kužmová–Vondroušová

Schmiedlová–Martincová

Viktória Kužmová, Katarína Kužmová–Vondroušová, Miriam Kolodziejová

 

Prága, férfiak, szombat 11.00:

Jiří Veselý–Lukáš Klein

Lukáš Rosol–Gombos Norbert

Vasárnap, 11.00

Veselý–Gombos

Rosol–Klein

Zdeněk Kolář, Jonáš Forejtek–Klein, Igor Zelenay

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?