KURIÓZUMOK

Jovcsev otthon kapott aranyérmet
Az athéni olimpián gyűrűn második bolgár Jordan Jovcsev jelképes aranyérmet kapott hazájában. A tornásznak az ország ötkarikás bizottságát vezető Szvetoszlav Ivanov nyújtotta át a medált, amelytől a küldöttség szerint a bírák fosztották meg őt.

Jovcsev otthon kapott aranyérmet

Az athéni olimpián gyűrűn második bolgár Jordan Jovcsev jelképes aranyérmet kapott hazájában. A tornásznak az ország ötkarikás bizottságát vezető Szvetoszlav Ivanov nyújtotta át a medált, amelytől a küldöttség szerint a bírák fosztották meg őt. „A görög győztes sokkal könnyebb gyakorlatot mutatott be, a zsűri mégsem ennek megfelelően pontozott” – hangsúlyozta Jovcsev, aki mindössze 0,012 ezreddel kapott kevesebb pontot a hazai közönség előtt szereplő Dimosztenisz Tampakosznál. (mti)

Kisebb vagyont kap a vonakodó iráni

Átszámítva 100 ezer eurót kap otthon Arash Miresmaeili világbajnok iráni cselgáncsozó, aki eleinte politikai okokból nem akart tatamira lépni az izraeli Ehud Vaks ellen, majd meggondolta magát, végül a mérlegelésnél nem tudta hozni a súlyát. A 23 éves sportoló annyi pénzhez jut, mintha aranyérmet nyert volna Görögországban. A sportág nemzetközi szövetsége (IJF) szerint Miresmaeili nem szándékosan és nem a nyilvánosság előtt vonakodott a mérkőzéstől. Túlsúly miatt – függetlenül a véletlen vagy szándékos hízástól – viszont nem lehet senkit sem felelősségre vonni. Az ország ötkarikás bizottsága korábban közölte, hogy a 66 kg-os kategória kétszeres világbajnoka kormányutasításra diszkvalifikáltatta magát. (mti)

Büntetők döntöttek a női kézidöntőben

Elképzelni, megtervezni sem lehetett volna izgalmasabb döntőt, mint amilyet Dánia és Korea nőikézilabda-csapata produkált az athéni olimpián. Az 1996-os, atlantai finálét is felülmúlva, kétszeri hosszabbítás után (34:34) hetesek döntöttek az aranyérem sorsáról. Ebben Dánia nem hibázott, s miután Mortensen kapus kettőt is kivédett a koreai próbálkozásokból, a skandinávok sporttörténelmet írva, zsinórban harmadszor lettek olimpiai bajnokok. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?