KURIÓZUMOK

Tanácstalan (rém)álomcsapat
Van, aki azt mondja, sokkoló az Egyesült Államok (rém)álomcsapatának vasárnap esti 92:73-as veresége Puerto Rico csapatától a férfi kosárlabdatorna nyitányán, de éppen az amerikai táborból hallani olyan hangokat, miszerint ez a kudarc már régóta érett, a levegőben lógott

Tanácstalan (rém)álomcsapat

Van, aki azt mondja, sokkoló az Egyesült Államok (rém)álomcsapatának vasárnap esti 92:73-as veresége Puerto Rico csapatától a férfi kosárlabdatorna nyitányán, de éppen az amerikai táborból hallani olyan hangokat, miszerint ez a kudarc már régóta érett, a levegőben lógott, s az sem lenne meglepetés, ha Larry Brown edző alakulata még a bronzéremért sem lenne versenyben, nemhogy az aranyért. Pedig amióta – 12 éve – az NBA professzionális sztárjai képviselik az Egyesült Államokat, még vereséget sem szenvedett a Dream Team. Vasárnap estig. Az 1992-es eredeti álomcsapat szakvezetője, Chuck Daly még időt sem kért az egész barcelonai olimpia ideje alatt, legszorosabb meccse 32 pont különbségű volt. Atlantában a jugók már harminc percen keresztül szorongatták David Robinsonékat a döntőben – igaz, a vége 26 pontos győzelem lett –, Sydneyben pedig a litvánok ellen mindössze egy, a gyűrűről lecsorgó Jaskievicius-tripla választotta el az amerikaiakat a kínos vereségtől s a kieséstől.

Ma folytatják az evezősök

A versenytanács törölte a tegnapi programot az athéni olimpia evezős viadalán, s ez magyar szempontból azt jelenti, hogy nemcsak a Remsei Mónika, Stift Edit és a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár, hanem a Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpár is csak ma száll újra vízre – mindhárom egység a reményfutamban érdekelt. A rendezők azért döntöttek így, mert a meteorológusok hétfőre erős szelet jósoltak, ami lehetetlenné tette volna a versenyzést a szkiníaszi pályán.

Gyalogost gázolt a dán vitorlázó bajnok

Athén. A görög rendőrség letartóztatta Niklas Holmot, a dán olimpiai csapat vitorlás versenyzőjét, aki vasárnap este halára gázolt egy 45 éves brit járókelőt. A tavaly hazája legjobb vitorlázójának megválasztott sportoló edzőjével és csapattársával indult útnak, hogy megtekintse honfitársainak a Franciaország elleni kézilabda-mérkőzését, amikor a tragédia bekövetkezett.

Felszabadultan várja versenyét

Robina Mukimjar, az afgán olimpiai küldöttség egyik női tagja, minden bizonnyal, esélytelenül indul a női 100 méteres síkfutásban, de így is remekül érzi magát Athénban – nem kell viselnie a nők számára hazájában kötelező burkát. „Nagyon boldog vagyok (burka nélkül), csodálatos így, egy felszabadulás” – mondta a 18 éves afgán versenyzőnő, aki 15,06 másodperces eredményével jelenleg Afganisztán síkfutó bajnoka. (o–o, m,)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?