Kukučka irányítja a szlovák férfi-kézilabdázókat

Peter Kukučka

Peter Kukučka lett a szlovák férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya. A 36 éves szakvezető a dán Heine Ernst Jensent váltja a poszton.

Kukučka fő feladata, hogy a 2022-es magyar–szlovák rendezésű Európa-bajnokságig felrázza a szlovák válogatottat, amely az aktuális Eb-selejtezősorozatban kétszer kikapott Olaszországtól, és már nincs esélye a továbbjutásra.

Kukučka egyik feltétele az volt, hogy a válogatott menedzsere a korábbi szövetségi kapitány Heister Zoltán legyen, aki a múltban a korosztályos válogatottaknál és a felnőttcsapatnál is azt forszírozta, hogy minél több nehéz mérkőzést játsszanak a szlovákok. Az utóbbi években azonban, amióta már a hagyományos V4-es Karácsonyi Kupa is megszűnt, a szlovák nemzeti csapat gyakorlatilag csak a selejtezősorozatokban találkozott kemény ellenfelekkel.

Kukučka azt is szeretné, ha a válogatott játékosok gyakrabban összejönnének. „A hivatalos játéknapokon kívül tervezem, hogy a szlovák bajnokságban játszó játékosoknak időről időre mini-gyülekezőket szervezünk, ez a gyakorlat külföldön is bevált” – magyarázta Kukučka, aki korábban a svájci Kadetten Schaffhausenben edzősködött. Bár még csak edzői pályája elején jár, nem tart attól, hogy nincs elég tapasztalata. „A Schaffhausenben dolgoztam gyerekekkel, juniorokkal és felnőttekkel is, vezettem a csapatot a Bajnokok Ligájában” – hangsúlyozta Kukučka. Amikor 2017 decemberében Kukučkát Arno Ehret váltotta a svájci klub kispadján, a korábbi 111-szeres szlovák válogatott irányító edzői tanulmányaira koncentrált, és egy évet arra szánt, hogy Kölnben megszerezze az A licencet, amelytől már csak két vizsga választja el.

Bár Kukučka Svájcban él, mindenkit biztosított róla, hogy a válogatottal kapcsolatos teendői miatt gyakran lesz Szlovákiában. Az előző szövetségi kapitány, a dán Jensen ugyanis az utóbbi időszakban családi okok miatt kevesebbet tartózkodott az országban a vártnál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?