Kučera sorsdöntő győzelme

Pozsony. Szlovákia Davis-kupa-válogatottja tegnap délután kiharcolta a Világcsoportba jutást, miután drámai csatában 3:2-re legyőzte a tartalékos német együttest, amely 2:1 arányban vezetett a zárónap előtt. Vasárnap Dominik Hrbatý és Karol Kučera remek formában volt, s fordult a kocka.

Karol Kučerát ünneplik a csapattársak és a szakvezetőkČTK-felvételHrbatý, Kučera–Haas, Waske 3:6, 3:6, 6:3, 6:4, 3:6. Az utolsó pillanatokig izgalmas mérkőzésen a németek kezdtek jobban, de a harmadik játszmától kezdve feljavultak a hazaiak és Kučera parádés játékának köszönhetően sikerült az egyenlítés. Az utolsó, mindent eldöntő szettben a szlovákok több hibát vétettek. Karol Kučera: „Úgy érzem, a mérkőzés kimenetele az első két játszmában dőlt el.”

Hrbatý–Haas 6:3, 6:3, 7:5. Haas csak időnként szorította meg az ellenállhatatlan Hrbatýt, akit percekig ünnepelt a közönség. Dominik Hrbatý: „Jól szerváltam és örülök, hogy kevés hibát vétettem; taktikailag is felmúltam ellenfelemet.” Tommy Haas: „Dominik olyan csodálatosan játszott, mintha egy másik bolygóról érkezett volna.”

Kučera–Mayer 6:4, 6:0, 6:2. A fiatal Florian Mayer csak az első szettben volt egyenrangú ellenfele a szlovák Davis-kupa-rekordernek, aki a DK-csapat megalakulása óta, 11 éve szerepel a válogatottban. Karol Kučera remek taktikával uralta a pályát, a fontos pillanatokban pedig rendre ellenfele fölé kerekedett. Karol Kučera: „Örülök, hogy pályára léphettem, és hogy bebizonyítottam, komoly tétmeccsen is tudok nyerni.” Florian Mayer: „Még sohasem játszottam ilyen fontos mérkőzésen, ezért jóval nagyobb lámpalázam volt.”

Miloš Mečíř, a szlovák Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya: „Nehéz volt a döntés, hogy ki játsszon az utolsó mérkőzésen, végül Kučerának szavaztam bizalmat, aki több tapasztalattal rendelkezik. Bebizonyítottuk, hogy remek csapattal rendelkezünk, s hazai pályán bárkit legyőzhetünk.” Patrik Kühnen, a német válogatott edzője: „Tudtuk, hogy erős csapattal rendelkeznek a szlovákok, Hrbatý szinte verhetetlen volt. Szomorú vagyok, hogy kikaptunk.”

További eredmények a Világcsoportba kerülésért: Ausztrália–Marokkó 4:1, Chile–Japán 3:0, Horvátország–Belgium 3:2, Paraguay– Csehország 0:3, Ausztria–Nagy-Britannia 3:2, Románia–Kanada 4:1, Oroszország–Thaiföld 5:0. Elődöntő: Spanyolország– Franciaország 4:1, Egyesült Államok–Fehéroroszország 3:0. Euro-afrikai zóna, 2. csoport: Magyarország– Szerbia-Montenegró 0:3. (sd)

„Most az erőnléti edzőmön a sor...”

Dominik Hrbatý a hazai Davis-kupa-mérkőzéseken rendre felejthetetlen teljesítményt nyújt. Tavaly az akkori világelső Andy Roddickot győzte le, most pedig német ellenfeleit iskolázta le. „Ivan Gabovič erőnléti edzőm úgy küldött pályára, ha nyerek Haas ellen, akkor ő lefutja a kassai maratont. Én teljesítettem a feladatot, most rajta a sor...” (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?