Krnáč váratlan ezüstérme

Athén. Jozef Krnáč pozsonyi dzsúdós váratlan ezüstérmet szerzett tegnap a XXVIII. nyári olimpián. Ez Szlovákia első dobogós helyezése a játékokon. Remek napot fogott ki Krnáč, a 66 kilóban sorra győzte le ellenfeleit, csak a döntőben hajolt meg a japán Ucsisiba előtt.

Jozef Krnáč (balra) az elődöntőben a kubai Yordanis Arencibiót (jobbra) győzte le, s bejutott a fináléba, ahol vereséget szenvedett nagy esélyes japán ellenfelétőlTASR-felvételAz olimpiai tatamin a pozsonyi versenyző először a nigeri Alassane, majd a spanyol Pena, az algériai Meridja, s az elődöntőben az esélyesebb kubai Arencibi ellen diadalmaskodott. A döntőben a sportág nagyhatalmából, Japánból érkezett Maszata Ucsisiba következett. Közel két percnyi próbálkozás után (1:46) a japán ipponnal győzött. „A szigetországi fiúnak kellett győznie, védencemnek volt esélye nyerni. Először Krnáč támadott, de gyors válasz érkezett, és végül ő került a tatamira. Nagy csata volt, de a vereség után is örülünk” – nyilatkozta a váratlan bravúr kapcsán Rastislav Mezovský edző.

A szlovák dzsúdós remek formájáról tanúskodik, hogy négy győztes csatájából mindegyiket ipponnal nyerte. „Abszolút elégedett vagyok. Azzal a céllal érkeztek Athénba, hogy megnyerem az első párharcomat, s utána mérkőzésről mérkőzésre folytatom. ĺgy jutottam el az ezüstéremig” – mondta a döntő után a 26 éves pozsonyi fiú, aki élete legnagyobb sikerét érte el. A kétszeres Eb-érmes (2002 – 2., 2003 – 3.) és junior világbajnok (1996) csak a prágai A kategóriás Vk-viadalon harcolta ki az athéni szereplést. „Nehéz volt már akkor is, de még nehezebb helyzetbe kerültem az olimpián. De nem izgultam, és felszabadultan versenyeztem” – közölte Krnáč.

Ezüstérméért egymillió korona jutalmat kap a nemzeti olimpiai bizottságtól. „Kertet akarok venni, már ki is szemeltem magamnak egyet. Érmemet édesanyámnak, édesapámnak és barátnőmnek ajánlom fel, de mindenkinek van érdeme benne, aki az elmúlt négy évben segített valamiben.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?