Könnyed győzelem helyett drámai komáromi vereség

A férfi-röplabdaextraliga rájátszásának második fordulójában a komáromi VK Spartak UJS az ügyeletes bajnok VK OSMOS Prie-vidza együttesét fogadta, amelytől ötszettes drámai küzdelemben 2:3 (25:16, 21:25, 25:23, 24:26, 14:16) arányban vereséget szenvedett a bajnokság négytagú elitcsoportjában. 

A Duna-partiak, az alapszakasz nyolcmérkőzéses briliáns sikersorozata után mindkét mérkőzésüket elvesztették a rájátszásban. Az elsőt az éllovas Kassa ellen Kassán (3:1), a másodikat, pedig Komáromban a tavalyi bajnok Privigye ellen. A komáromiak vereségei azért nyugtalanítóak, mert mindkét mérkőzés megnyerhető volt. A Prievidza elleni első játszma nem hozott sok izgalmat. Az első percek hullámzó játékából a komáromiak jöttek ki jobban. Minden játékelemben koncentráltabbak, pontosabbak és hatékonyabbak voltak, mint a vendégek. A játszma első harmadában a privigyeiek vezettek 1-2 ponttal, a hazaiak azonban 9:9-re egyenlítettek, és fokozatosan növelték előnyüket, s osztálykülönbséggel 25:16-tal zártak – 1:0.


A második játékrészben nem folytatódott a Duna-partiak magabiztos és hatékony játéka, amelyet a vendégek tüstént kihasználtak, s 7:3-ra elhúztak. Elsősorban a szerválásban múlták felül a komáromiakat, főleg a válogatott Budha és a sokoldalú Javorčík jóvoltából. 3:10-es állásnál mindenki biztosra vette a vendégek játszmagyőzelmét, ami azonban nem volt egyértelmű, mert Ogurčákék teljes sebességre kapcsoltak, és a nagy bombázó Jakub Petráš szervái és ravasz leütései megzavarták a vendégek addig nyugodt játékát. A játszma végjátékában a hazaiak 20:23-ra feljöttek ugyan, de a szettet megfordítani már nem tudták, a privigyeiek 25:21-re nyerték a szettet – 1:1.


A harmadik játszma egyértelműen a Duna-partiaké volt. A vendégek egyszer sem vezettek a játékrészben. A hazaiak magabiztosan 3-5 ponttal tartották maguktól távol az ellenfelet, végül a hatodik szettlabdájukat tudták értékesíteni, s a legszorosabban nyerték a játszmát 25:23-ra – 2:1.


A meccs legfontosabb játszmájának a negyedik bizonyult. A játékrész háromnegyede kétséget kizáróan a hazaiaké volt. A 3-5 pontos vezetés 18:13-nál ért véget. Józan megítélés szerint ilyen állásnál már csak szigorúan ellenőrizni kell a játékot, s hagyni esetleg az ellenfelet hibázni. Nem ez történt. A komáromi legénység megint teljesen kikapcsolt, s 21:21-re egyenlítettek a vendégek. Innen a hazaiak már szárnyaszegetten játszottak, vezetéshez nem jutottak, s a vendégeknek volt szettlabdájuk 23:24-nél, majd 24:25-nél, amelyet értékesítettek, és 24:26-tal zártak – 2:2.


A megnyerhető szett elszállása bénítóan hatott a komáromiakra, s bár az utolsó, ötödik rövidített játszmában óriási akarattal mindent elkövettek, de a győzelmet nem tudták kicsikarni. Még 11-14-nél három nehéz meccslabdát is hárítottak, és 14:14-re egyenlítettek. 14-15-nél következett a vendégek negyedik meccslabdája, a lélegzete mindenkinek elállt, de a komáromiak legjobb szerválója, Petráš vonalon kívülre szervált, a játszma 14:16-tal végződött – 2:3-mal pedig a mérkőzés nyerhető lett volna. Ehhez hozzátenni nem sokat lehet. Talán annyit, hogy a mentális stabilitás megingása a győzelembe kerülhet. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?