Komárom ünnepelte nagyszerű kajakozóit

Komárom. Több mint ezer ember várta kedden délben a Klapka téren az Athénból bronzéremmel hazatérő komáromi kajaknégyes tagjait. Riszdorfer Richárd és Mihály, Vlček Erik, valamint Juraj Bača fél tucat „vadmotoros” kíséretében, hatalmas üdvrivalgás közepette érkezett a térre.

Komáromban több százan ünnepelték az olimpiai bronzérmes kajaknégyestVas Gyula felvételeAz olimpikonokat az erre az alkalomra felállított színpadon Bastrnák Tibor polgármester köszöntötte, aki örömmel nyugtázta, hogy az egybegyűltek között szép számban megjelent fiatalok elé ilyen nagyszerű példaképeket állíthat a város. „Szlovákia, sőt, az egykori Csehszlovákia első olimpiai kajakérmét szerezték meg a fiúk, és erre rendkívül büszkék vagyunk – szólt Soós Tibor edző. – Igaz, hogy nem aranyéremmel tértünk haza, de nincs még egy ilyen legénység a jelenlegi mezőnyben, amelyet egy város szülöttei alkotnának.” Pavel Blaho, a kajakválogatott edzője azt a nagyszerű hátországot dicsérte, amelyet a komáromi anyaegyesület biztosít a fiúk számára. Szavai természetesen nagy tetszést arattak a megjelentek körében. A sportolóknak a főtámogatók mellett Bugár Béla, Komárom díszpolgára is gratulált.

A fiúk – bár saját bevallásuk szerint igencsak elfáradtak a hosszú út során – becsülettel állták az autogramgyűjtők, majd pedig az újságírók feléjük záporozó kérdéseinek rohamát. Eriktől megtudhattuk például, hogy diétázniuk ugyan nem kellett a verseny előtt sem, mert nem küzdöttek súlyproblémával, de azért igyekeztek egészségesen étkezni. A verseny óta viszont szinte csak hamburgeren élnek. Juraj elárulta: az elkövetkező heteket valószínűleg valamelyik melegebb éghajlatú országban töltik, de a mostani népszerűségüket igyekeznek arra is kihasználni, hogy megalapozzák az újabb felkészülési idény anyagi hátterét. Arra a kérdésemre, hogy mennyi pihenőt engedélyeznek maguknak, a fiúk helyett Soós Tibor válaszolt: „Ahogy ismerem a srácokat, három hét múlva már lent lesznek a vízen. De lehet, hogy sok időt is mondtam.” Ifjú követőiknek, illetve azoknak, akik az ő sikerükön felbuzdulva kezdenek kajakozni, valamennyien azt tanácsolták, hogy legyenek kitartóak, erős akarattal és hittel vessék magukat az edzésekbe. „Ha néhány fiatal a kábítószer helyett a sportot választja, már az is felér egy kisebb győzelemmel” – állították egybehangzóan. Mint ahogyan azt is, hogy Pekingből a legfényesebb érmet hozzák majd haza. E cél eléréséhez igazítják a következő évek edzéstervét is. Soós Tibor megfogalmazása szerint nem a világversenyeken való éremgyűjtögetés lesz a céljuk, hanem a pekingi olimpián való győzelem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?