Költözés – fúzió nélkül

Tavasszal kiesett a komáromi VC a női röplabda Extraligából, mégis lesz képviselője a Duna-parti városnak a holnap kezdődő legmagasabb osztályú bajnokságban. Mégpedig a Slávia Forplast UJS Komárno.

Ősszel is lesz élvonalbeli mérkőzés ebben a sportcsarnokbanMilan Drozd felvételeHogyan keletkezett ez a klub? Kiket tömörít? Hogyan talált Dél-Szlovákiába a pozsonyi egyetemisták B csapata? Megannyi kérdés, melyekre a fővárosban és Komáromban kerestem választ.

Kiderült, hogy a nyár folyamán a komáromi VC egyetemi klubbá, egészen pontosan a Selye János egyetem klubjává alakult át. Elnöke Albert Sándor, az intézmény megbízott vezetője. Kiss Péter klubmenedzser nem titkolja, hogy a komáromi tehetségek mellett az egyetemre érkező diákokat is szeretnék felkarolni, fokozatosan játékalkalmat biztosítva nekik. „Mivel tavasszal kiestünk, megpróbáltunk más lehetőség után nézni. ĺgy jutottunk el a többszörös bajnokcsapat Slávia UK vezetőihez.” A tárgyalások eredményeként együttműködési szerződés született a két egyetemi klub között. „Bonyolult megbeszélések folytak, de megállapodtunk – közölte érdeklődésünkre Vladimír Hančík, a Slávia UK elnöke. – Régóta jó kapcsolat van köztünk, s az eltelt hetek is ezt erősítették meg. Már a felkészülés során rengeteg mérkőzést játszott a csapat, s ebben a komáromiaknak nagy érdemük van.”

Tehát a fővárosi klub lényegében B csapatát költözteti a mérkőzésekre Komáromba, játékoskeretében azonban feltűnt négy komáromi lány is. Ők – csapattársaikkal együtt – hét közben Pozsonyban tanulnak és edzenek, s valamennyi hazai mérkőzés előtt a társaság pénteken leutazik Komáromba, ahol egy edzés után másnap lejátssza bajnokiját. Edzőik, Ladislav Popeláš és Eva Podhorná szintén „ukások”, csapatvezetőjük, Kiss Tibor komáromi. A Slávia Forplast UJS Komárno kerete (többnyire gimnazista lányokból áll): Frigmanská, Tomšíková, Forgáchová, Halmová, Valeková, Boršovská, Paňková, Tobiášová, Golitková, Rusová, Gajdošová, Beke, Podolinská, Kručovská és Pozorová.

Hozzávetőleg másfél milliós költségvetéssel számolnak a csapat szerepeltetésére, a kiadásokat fele-fele arányban állja a két klub. „Az a célunk, hogy megőrizzük az élvonalbeli szereplést. Úgy gondolom, erre képes lesz az együttes, sőt még meglepetést is okozhat” – vélekedik Vladimír Hančík. „Továbbra is extraligás röplabdát játszanak Komáromban, s az ország legjobb csapatait láthatja nálunk a közönség. Remélem, a tavalyi csalódások után visszatalálnak a lelátóra korábbi szurkolóink is. Városunkban szeretik a röplabdát, így várható, hogy nem marad visszahang nélkül a Slávia Forplast UJS Komárno színre lépése” – reménykedik Kiss Péter.

Holnap Zsolnán kezdi meg bajnoki szereplését a csapat, s egy hét múlva már komáromi környezetben játssza első hazai extraligás találkozóját a Senica ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?