Klüft hatalmas fölénye

Athén. A szombati napon több nagyszerű eredmény is született az atlétikai stadionban. Női teniszben a belga Henin-Hardenne szerezte meg az aranyérmet.

Henin a női teniszverseny megnyerése után(Reuters-felvételSzinte minden atlétikai számban kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő, összeredménye 6952 pont lett. A hölgyek 100 m-es sprintjében meglepetésre a fehérorosz Nyeszterenko volt a leggyorsabb (10,93), az USA-beli Williams (10,96) és a jamaikai Campbell (10,97) előtt.

Női diszkoszvetésben az orosz Szadova az utolsó pillanatig nagy csatát vívott a hazai közönség által buzdított, az ötödik sorozatig élen álló Kelesziduval, s végül 67,02 méterrel nyerte meg a versenyt.

Remekeltek a selejtezőben a magyar férfi diszkoszvetők: mindhárom atléta, Fazekas Róbert, Máté Gábor és Kővágó Zoltán is a legjobb tizenkettő között végzett, így ott lehet a ma esti fináléban. Fazekas 68,10 métert ért el, ennél nagyobbat senki nem dobott. „A balul sikerült edmontoni világbajnokság óta eléggé tartok a kvalifikációtól, jól jött ez a remek dobás. Ez a verseny legnehezebb része, itt nem nyerhetsz, csak veszíthetsz.” – nyilatkozta az atléta. Máté 63,41-gyel, Kővágó pedig 61,91-gyel kvalifikálta magát.

Az első helyen kiemelt, világelső Justine Henin-Hardenne szerezte meg női tenisz egyesben az aranyérmet, miután két játszmában magabiztosan legyőzte a francia Mauresmót A belga szupersztár, aki április óta vírusbetegsége miatt alig játszott, 78 perc alatt, két játszmában diadalmaskodott. (mti, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?