Kližan és Rybáriková is elbúcsúzott

Párizs. Nincs már szlovák teniszező egyesben a francia nyílt bajnokságon, miután Martin Kližan és Magdaléna Rybáriková is befejezte szereplését a második fordulóban.Kližan 3 óra 34 perces csatában 6:7, 6:2, 6:2, 7:6 arányban maradt alul a világelső brit Andy Murrayvel szemben.

Párizs. Nincs már szlovák teniszező egyesben a francia nyílt bajnokságon, miután Martin Kližan és Magdaléna Rybáriková is befejezte szereplését a második fordulóban.

Kližan 3 óra 34 perces csatában 6:7, 6:2, 6:2, 7:6 arányban maradt alul a világelső brit Andy Murrayvel szemben. A szlovák játékos az első és a negyedik szettben egyenrangú ellenfele volt toronyesélyes riválisának. A skót teniszező ezúttal is türelmesen játszott a sorsdöntő pillanatokban, és kihasználta a vállfájdalmakkal küszködő vetélytársa hibáit, a negyedik szettben második meccslabdáját értékesítette.

„Abban a két játszmában, amelyet 6:2-re vesztettem el, nagyon gyenge teljesítményt nyújtottam. Sok gyermeteg hibát vétettem, és az adogatásaim sem sikerültek. Előtte szerencsére megnyertem az első szettet, így a negyedikbe is győzelmi esélyekkel mentem. Egyszer csak már 5:2-re vezettem, de sajnos nem tudtam feltenni az i-re a pontot. Ez nagy kár, mert a sorsdöntő ötödik játszmában még minden megtörténhetett volna” – nyilatkozta a világranglista ötvenedik helyén álló 27 éves Martin Kližan az RTVS-nek.

„Számítottam rá, hogy nehéz mérkőzés lesz, de nem hittem volna, hogy ennyire. Nem kezdtem a legjobban, ám később belelendültem. Nagyon örülök, hogy végül nem került sor a döntő játszmára” – szögezte le a világelső Andy Murray, aki a harmadik körben visszavághat az argentin Juan Martín Del Potrónak a riói olimpia döntőjében elszenvedett vereségért.

Magdaléna Rybáriková 1:6, 6:3, 8:6-ra kikapott a kolumbiai Maria Duqeu-tól. Pedig a szlovák teniszező a simán megnyert nyitó szett után a másodikban már 2:0-ra vezetett.

„Tudtam, hogy kolumbiai ellenfelem salakon rendkívül veszélyes. Játékstílusa nem passzol nekem. Nem jöttek be az adogatásaim, és egyre idegesebb lettem. A sorsdöntő szettben már nagyon fáradt voltam, régen játszottam ilyen hosszú és nehéz meccset. Lábműtétem óta ez volt a leghosszabb mérkőzésem. Sajnálom, hogy elszalasztottam az esélyt a harmadik fordulóba jutásra” – mondta a találkozó után Magdaléna Rybáriková.

A kilencszeres bajnok Rafael Nadal tegnap másfél óra alatt 6:0, 6:1, 6:0-ra megverte a grúz Nikoloz Baszilasvilit a harmadik fordulóban, ezzel 2008 óta a Grand Slam-tornák legsimább győzelmét aratta.

Nadal a 77. meccsén a 75. sikerét könyvelhette el a párizsi GS-tornán, melynek nyolcaddöntőjében a 17. kiemelt Roberto Bautista vár rá. A salakkirály idén 39 győzelemnél jár az ATP-versenyeken, pontosan ennyivel fejezte be a 2016-os esztendőt. (TASR, SITA, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?