Kiütéses győzelmekkel is menekül az FKM

Érsekújvár/Bős. Ősszel, mondhatni a mainál gyengébb játékosállománnyal, vendégként raboltak három pontot (1:3) a Duna-partiak otthonában, legutóbb immár jóval erősebb csapattal vendéglátóként 5:0-ra verték a bősieket a nyugat-szlovákiai Tipos III.

Érsekújvár/Bős. Ősszel, mondhatni a mainál gyengébb játékosállománnyal, vendégként raboltak három pontot (1:3) a Duna-partiak otthonában, legutóbb immár jóval erősebb csapattal vendéglátóként 5:0-ra verték a bősieket a nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában a bennmaradásért küzdő érsekújváriak.

Egyébként az FKM a végéhez közeledő idényben másodszor diadalmaskodtak 5:0 arányban, a bősiek viszont először szenvedtek 0:5-s vereséget.

„Az eredmény ugyan nem azt sugallja, de a sima győzelemhez vezető út küzdelmes volt. Nekünk lélektanilag jót tett, hogy már a 6. percben vezetést szereztünk. A 30. percben már 2:0 volt az állás, ezt követően több ziccerünk is kimaradt. Mondhatni a harmadik találat után megnyugodtunk, s a gólok mellett már a teljesítmény színvonalára sem lehetett panasz. Örvendetes jelenség, hogy egyre többen jönnek el a mérkőzéseinkre. Ezúttal kis híján ötszázan voltak. A mi helyzetünkben ugyan elsősorban győzelmekre, pontokra van szükségünk, de arra is odafigyelünk, hogy a nézőket látványos focival is megörvendeztessük. Azért is fogadtam el a felkérést, mert a nehéznek tűnő feladatot nagy kihívásnak tartom” – nyilatkozta lapunknak a Nyitra-partiak mentési manővereit irányító Lérant Péter.

A jelek szerint jó úton járnak. „Már nem kell árgus szemmel figyelni a riválisokat. Oda jutottunk, hogy minden a mi kezünkben van. Még annak ellenére is, hogy sok még a kérdőjel, nagy a bizonytalanság a kiesők számát illetően. Máig nem tudjuk, hány együttes búcsúzik a mezőnytől. Mi arra összpontosítunk, hogy minimum öt csapat legyen mögöttünk a tabellán, s az érsekújvári gárda az új idényben is a III. ligában küzdjön a pontokért” – nyomatékosította az elvárásokat Lérant Péter.

„Nekik minden összejött, nálunk viszont semmi sem működött. Labdatartásban ugyan egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak, de ez volt minden, amiben lépést tudtunk tartani velük. Védelmünk rosszul zárt, hiányzott a kommunikáció. Alighanem a fiataloknak nem tesz jót a heti három bajnoki meccs. Az sem kizárt, hogy már megnyugodtunk, hiszen a középmezőnyben horgonyoztunk le. A lényeg, hogy korábban bennünket a fegyelmezettség jellemzett, a bajnokság során kevés gólt kaptunk. Az eltelt két hétben viszont fordult a kocka: négy meccsünkön tízszer rezdült a hálónk! Ez a tény figyelmet érdemel, a probléma orvoslásra szorul – kereste a választ a legutóbbi kudarcra a rutinos hálóőr, Rengel Péter, a bősiek csapatkapitánya, akitől megkérdeztük: mikor kapott legutóbb bősi mezben egy bajnoki összecsapáson öt gólt? – Ha nem csal az emlékezetem, akkor bősi színekben eddig ilyenre még nem volt példa.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?