Kisudvarnoki tornaelsőség az idősebb diákoknál

teremfoci
Dunaszerdahely/Kisudvarnok |

Az őszi első Kisudvarnok kollektívája pontveszteség nélkül bizonyult a legeredményesebbnek a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért rendezett korosztályos teremfocitornán. 

Az idősebb diákok (U15) erőpróbáján a bajnoki tabella első nyolc helyezettje (Kisudvarnok, Vásárút, Jányok, Diósförgepatony, Gelle, Alistál, Nagyszarva, Nyékvárkony) küzdött a trófeáért a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban. A szervezők a végrehajtó bizottság határozata értelmében az utánpótlás-korosztály megmérettetésein három alakulattal növelték a résztvevők számát, ugyanakkor azt is elrendelték, hogy a két cseresor egy-egy mérkőzésen azonos periódust, azaz nyolc percet volt köteles eltölteni a játéktéren. Egyértelmű: a több csapat, a több játékos javította a rendezvény nívóját. Korábban ugyanis a sikerhajhász edzők zömmel öt-hat focistapalántát küldtek csatába, a többiek a kispadot koptatták. Ennek köszönhetően a torna hajrájában már alábbhagyott az iram, fáradtan mozogtak a húzóemberek. 

Az idei találkozókon meglátszott, hogy a gyerkőcökkel szakképzett edzők foglalkoznak. Itt-ott azonban technikai fogyatékosságok is előfordultak. „Alighanem focicsuka helyett még sítalpat viselnek a lábukon” – ironizált az egyik csapatvezető a gyatra labdalevétel láttán. 

Visszatérve a játékhoz, a résztvevők előbb két négyes csoportban gyűjtötték a pontokat, majd helyezésük függvényében helyosztókat játszottak. A bronzcsatában már 3:1-re vezettek a címvédő gelleiek, de a hajrában egyenlítettek, s büntetőkkel győztek a vásárútiak. Az izgalmas, színvonalas fináléban a diósförgepatonyiak erejéből csupán a szépítésre futotta, a kisudvarnokiak megérdemelten szereztek elsőséget. A finálét követően a gólkirály-jelöltek, a kisudvarnoki Ábrahám Adrián és a diósförgepatonyi Bódis Ádám minipárbaja zajlott, melyből szétlövéssel a kisudvarnoki gólvágó került ki győztesen. 

„A helybeli műfüves pályán gyakoroltunk. Egyéniségeink és a társak jól kiegészítették egymást. Örülök, hogy a fiúk nem csupán a zöld gyepen remekeltek, hanem teremben is igazolták képességeiket. Nálunk egyébként jó kezekben van az utánpótlás képzése. Öt korosztályos csapatunk szerepel a területi bajnokságban, mindegyik dobogón telel. Remélem, a jövőben a hazai tehetségek alkotják majd felnőttcsapatunk gerincét” – nyilatkozta lapunknak Vincze József, a tornagyőztes trénere.

Az erőpróba győztese a területi szövetség elnökének vándorserlegével távozott a helyszínről. A kollektívák emléklapot és focilabdát kaptak, a torna legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazták.

Érdekes

Tornatények

Csoportmérkőzések – Malé Dvorníky–Rohovce 5:0, g.: Ábrahám 3, Elek 2; Trhová Hradská–Vrakúň 4:1, g.: Bazsó 3, Csölle, ill. Bódis; Janíky–Holice na Ostrove 1:1,g.: Újvári F., ill. Süli; Orechová Potôň–Dolný Štál 6:2, g.: Bódis 3, Márkus 2, Mayer, ill. Lelkes, Kosár; Rohovce–Holice n/O. 0:3, g.: Viola, Németh, Bugár; Vrakúň–Dol. Štál 4:4, g.: Oláh 2, Bernáth, Bódis, ill. Bohus, Johancsik, Rásó, Hodosy; M. Dvorníky–Janíky 3:2, g.: Ábrahám, Baranyai, Klofács, ill. Újváry F. 2.; Trh. Hradská–Or. Potôň 1:2, g.: Bazsó, ill. Márkus, Bódis; Janíky–Rohovce 1:1, g.: Sipos, ill. Vonyik; Or. Potôň–Vrakúň 3:3, g.: Bódis Á. 3, ill. Bódis Z., Bernáth, Oláh; Holice n/O.–M. Dvorníky 1:5, g.: Bugár, ill. Ábrahám 3, Bognár, Elek; Dol. Štál–Trh. Hradská 3:3, g.: Rásó, Bohus, Lelkes, ill. Csölle 3.

Mérkőzés a 7. helyért: Dol. Štál–Rohovce 2:8, g.: Rásó 2, ill. Vonyik 4, Galambos 2, Bugár, Hodosy (öngól). 

Mérkőzés az 5. helyért: Vrakúň–Janíky 1:0, g.: Bódis.

Mérkőzés a 3. helyért: Trh. Hradská–Holice n/O. 3:3, g.: Bódis, Süli, Bazsó (öngól), ill. Csölle 2, Bódis (öngól) – büntetőkkel 1:3.

Döntő: M. Dvorníky–Or. Potôň 2:1, g.: Ábrahám, Elek, ill. Bódis.

Díjazottak – legjobb kapus: Csörgő Márk (diósförgepatonyi); legjobb mezőnyjátékos: Bódis Zoltán (nyékvárkonyi); legjobb góllövő: Ábrahám Adrián (8 gól, kisudvarnoki). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?