Kis olimpia a Basternák-sportemléknapon

Nyolc sportág, 13 versenykategória, 256 résztvevő, közel hétszáz jelenlévő. Már a puszta tények tekintélyt parancsolóak. A Basternák László halálának hetedik évfordulóján rendezett versenydömping felér egy kis olimpiával. Ógyallán csak szerényen sportemléknapnak hívják.

Nyolc sportág, 13 versenykategória, 256 résztvevő, közel hétszáz jelenlévő. Már a puszta tények tekintélyt parancsolóak. A Basternák László halálának hetedik évfordulóján rendezett versenydömping felér egy kis olimpiával. Ógyallán csak szerényen sportemléknapnak hívják. Az emlékezés és a tiszteletadás jegyében sportolnak.

Hét éve négy sportággal kezdtek, idénre már megduplázódott a számuk. 2017-ben megjelent a focin belül a nagypályás játék, továbbá az erő- és súlyemelés is csatlakozott az indulásnál jegyzett kispályás labdarúgáshoz, horgászathoz, teniszhez és asztaliteniszhez. Később került a műsorba a sakk, a tollaslabda és az íjászat.

„A jelenlevők és a versenyzők tekintetében nőttünk a mai szintre. Hatalmas volt a hetedik felvonás! Az erő- és súlyemelők, akik a sportemléknap hetében jelentkeztek, Bagotán versenyeztek, a kispályás foci a mellékpályán zajlott, a horgászok a bagotai Bágerosnál dobták be a csalit, a többi esemény a Feszty Árpád Alapiskolában volt – ad helyzetképet a különleges sportkínálat helyszíneiről Horján Tibor főszervező. – Mindenki dicsérte, hogy van hangulata a sportnapnak, szinte belebotlanak az érdeklődők a sportágak világába. Tavalyhoz képet megduplázódott a résztvevők létszáma. Nagy esőzuhatag is jött közben, de az áztató esőben is folytatódott a focitorna, nagyon sokan voltak a nagy melegben.”

Nagypályán a nagykeszi FK Activ volt a legjobb, szoros eredményű elődöntő után a fináléban lelépte (5:0) a hetényieket. Kispályán az ógyallai öregfiúké lett az elsőség, 6:1-re verték a döntőben az Altrax ificsapatát.

„Nem tudjuk, milyen irányt hoz a jövő. Annak idején elkezdtük, azóta évente megrendezzük a sportemléknapot – pillant előre a főszervező, aki Ondrusek Péter ötletgazda, s az általa vezetett Basternák László Polgári Társulás összefogásával hozza évről évre tető alá a sporteseményt. – Ha új sportág képviselői jelentkeznek, befogadjuk őket. Nem szabunk felső határt. Aki akar, sportolhat Basternák László emlékére. Ha megszervezik a versenyüket, mi biztosítunk hozzá sportpályát, adunk díjakat, és bevonjuk őket az emléknap műsorába. Örülök, hogy szinte évről évre gyarapodunk, egyre többen vagyunk.”

Évente Basternák László volt MKP-s politikus, korábbi ógyallai polgármester, vállalkozó emlékét idézik fel a jelenlevők. Sportolásuk tiszteletadás is egyben.

A sportemléknap tényei a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?