Kis hal, ami aranyhal lehet Somorján

Csaknem egy óráig emberhát-rányban játszott odahaza a somorjai STK Fluminense, mégis értékes pontot szerzett a II. labdarúgóliga 8.

Csaknem egy óráig emberhát-rányban játszott odahaza a somorjai STK Fluminense, mégis értékes pontot szerzett a II. labdarúgóliga 8. forduló-jában a jóval esélyesebbnek tartott kassai vasutascsapat ellen (1:1).

A találkozó előtt jelentették be, hogy a somorjai csapatnak immár jogerősen is az FC Fluminense Rio de Janeiro lett a tulajdonosa. Értesüléseink szerint legalább tíz évig hatályos és további egy évtizedes opciós lehetőséggel ütötték nyélbe az ügyletet.

Ennek köszönhetően a hazaiak már a brazilok olasz üzleti beszállítójának elegáns mezeiben parádéztak. Mintha nemcsak a régi felszerelést hagyták volna az öltözőben, hanem a zsinórban elveszített hat bajnoki és a múlt szerdai kupakudarc (Borčicén 1:5) lélektani terheit is, mert nem rezeltek be a bajnoki címre törő ellenfelüktől.

Nemcsak jól védekeztek, hanem látványos támadásokat is vezettek a nagy mellénnyel kezdő kassaiak ellen. Mezovský már az első negyedórában vezetést szerezhetett volna, de közeli lövését Bréda bravúrosan hárította. Erre már felpörögtek a vendégek is. A felső-csallóközieknek különösen a gyors és kiválóan cselező Karaš okozott sok gondot, akit a 30. percben Horváth Csaba mintegy harminc méterre a somorjai kaputól csak a mezét rángatva tudott lefékezni. A kassai cserepad egy emberként ugrott fel, az oldalvonalig rohanva követeltek piros lapot, de a bíró sárgát mutatott fel. Harsány tiltakozásuk alighanem mély nyomot hagyott a játékvezetőben, ugyanis nem sokkal később az intőt kapott csapatkapitány véleményes szerelését követően azonnal újabb sárgát, majd pedig piros lapot húzott elő.

Nem kis meglepetésre ezután sem borult fel a pálya, továbbra is szervezetten védekeztek a vendéglátók. Mégis hátrányba kerültek a második félidőben, amikor a védők röviden fejelték ki a beadást, a szemfüles Karaš eszmélt elsőként, és közelről a tehetetlen Hajdúch mellett a kapuba vágta a lecsorgó labdát – 0:1.

Nem adták fel a felső-csallóköziek, akik mindent egy lapra feltéve, bátran kitámadtak. A 77. percben gyors, jobb oldali akció végén Pančík kiváló labdát küldött a hosszú sarok felé, ahonnan Juliao látványos fejessel egyenlített – 1:1. Az izgalmas végjátékban akár még nagyobb meglepetés is születhetett volna, de Soares közeli lövését három perccel a lefújás előtt a végig remeklő Bréda a kapufára tolta. Ennek ellenére a találkozót követően a hazai nézők hosszú szünet után ismét vastapssal jutalmazták kedvenceik csupaszív teljesítményét.

Kuczka Árpád vezérszurkoló csillogó szemmel rikkantotta: „Módosítok a német közmondáson. Itt ma nem kis halnak örülünk, ez valójában aranyhal. A megszerzett pont hat szűk hét után így fénylik!” Az viszont majd csak szombaton Bártfán és a további bajnoki mérkőzéseken derül ki, hogy az STK valóban elindul-e felfelé a tabellán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?