Királynő lett a tinilányból

London. Óriási meglepetésre Marija Sarapova nyerte a női egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben két játszmában nyert Serena Williams ellen. A férfiaknál a svájci Roger Federer megvédte címét, négy szettben legyőzte Andy Roddickot.

A győzelem édes pillanata: balról Sarapova és Federer(Reuters-felvételek) Egyesben orosz teniszező még sohasem diadalmaskodott Wimbledonban, vagyis a 17 éves Marija Sarapova sporttörténelmet írt. „Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy nyertem. Szeretném felszeletelni a trófeát, és a darabjait szétosztani a közönség között, hogy mindenkinek jusson belőle. Serena, őszintén sajnálom, köszönöm hogy győzhettem, s biztos vagyok abban, itt és más Grand Slam-tornákon még nagyszerű meccseket fogunk játszani. Szerettem volna felhívni édesanyámat, de sajnos nem működött a telefonom. Magától kikapcsolódott, fogalmam sincs, hogy mi történt. Köszönöm szüleimnek, hogy eljutottam eddig. Azt is tudom, hogy édesapám nagyon izgult a lelátón, de megértem, hiszen sokkal nehezebb dolga volt, mint nekem. Játszani sokkal könnyebb” – nyilatkozta boldogan Sarapova, aki győzelméért 560 ezer fontot kapott.

Serena Williams elismerte, hogy ellenfele megérdemelten nyert: „Ez sajnos nem az én napom volt, Marija nagyszerűen teniszezett, sajnos én erre most nem voltam képes. Csak gratulálni tudok élete első Grand Slam-diadalához.” Az amerikai sportoló 280 250 fonttal vigasztalódhatott.

Roger Federer nagy csatában győzött Roddick ellen. „Még mindig nehezen tudom elhinni, hogy nyertem, s most megpróbálom élvezni a pillanatot. Andy nagyon agresszíven játszott, mindenki tudja, milyen nagyszerű teniszező. Nagyon nehéz meccs volt, hiszen szetthátrányból kellett fordítanom. Ő is megérdemelné a trófeát, amelyet szeretnék hazavinni, de tudom, hogy sajnos ezt nem lehet” – mondta Federer.

„Roger ma sokkal jobb volt, mint én, gratulálok a győzelméhez. Mindent megtettem a sikerért, de ez most kevés volt. Remélem, találkozunk még Wimbledonban” – hangzott Roddick nyilatkozata. A győztes 602 500 ezer, míg a vesztes 301 250 fontot nyert. (mti)

DÖNTŐK

FÉRFI EGYES: Federer (svájci, 1.)–Roddick (amerikai, 2.) 4:6, 7:5, 7:6, 6:4.

NŐI EGYES: Sarapova (orosz, 13.)–Serena Williams (amerikai, 1.) 6:1, 6:4.

NŐI PÁROS: C. Black, Stubbs (zimbabwei, ausztrál, 6.)–Huber, Szugijama (dél-afrikai, japán, 5.) 6:3, 7:6.

FÉRFI PÁROS: Björkman, Woodbridge (svéd, ausztrál, 1.)–Knowle, Zimonjic (osztrák, szerb-montenegrói, 16.) 6:1, 6:4, 4:6, 6:4.

VEGYES PÁROS: W. Black, C. Black (zimbabwei, 3.)–Woodbridge, Molik (ausztrál, 6.) 3:6, 7:6, 6:4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?